Sk

Elin Kåven - Jiknon Musihkka / Frozen Music

Flott å høre på, men jeg må lære meg språket snart.

Hva det er med meg og samekulturen aner jeg ikke, men helt siden Samegutten Ante gikk i reprise på NRK tidlig nittitallet har jeg alltid hatt en dyp fascinasjon for språket og kulturen. Det er faktisk ikke kødd. Om du husker tilbake til 2007 skrev jeg også noen ord om det. Elin Kåven er en ung dame fra Karasjok som har en fortryllende stemme. Hvis du nå tenker på verdenskjente Mari Boine er dette faktisk et godt stykke unna.

Det ligger noe mystisk over "Jiknon Musihkka". Det blir en slags blaning av folkemusikk, jazz og verdensmusikk med den dype samiske arven som lurer i bakgrunnen. Mellom all indierocken, electropopen og metallen er det veldig deilig å få en slik plate i posten. Lysten til å logge av alle sosiale nettsteder, skru av mobil og personsøker (Øy, nittitallet ass! Red. Anm.) for så å koble helt ut et annet sted enn hjemme eller i baren på det eneste utestedet som slipper deg inn. Om jeg ikke kommer meg lenger enn til Frognerparken er ikke så viktig. Samtidig tviler jeg på at noen bryr seg akurat om det.

Elin Kåden har gitt ut en skive som må oppleves og på mange måter er nok en hel drøss av landets befolkning som trenger nettopp det. En opplevelse.

Erick Ellectrick , 25.januar 2010

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!