Sřk

Da var'e sommer i byen

Frihet under ansvar.

Det er endelig sommer, i det minste noe som minner om sommer, og folk blir gladere, blidere og friere. Men friheten som følger med sommerfølelse i Oslo sentrum, innebærer et stort ansvar. I fjor sommer tok vi for oss parklivets små huskeregler. Denne gangen tar vi det ut i gatene. Enten du er født og oppvokst i Oslo eller, som mange av lovbryterne, har "fløtta inn i seinere år", så vær vennlig å følge med. Jeg mener ikke å fremstå som surmaget eller sneipete - jeg er forbanna glad i Oslo, og har egentlig svært lite å utsette på byen. Men nettopp derfor er det viktig å ta tak i unødvendige "miljøforbrytere". Jeg vet ikke hvordan det er i resten av landet, men når du er i nabolaget mitt, så vær vennlig å følge:

Oslo-loven

§1

Det er strengt forbudt å gå i bar overkropp på ethvert offentlig sted innenfor Ring 1. Forbudet er særlig myntet på mennesker med uforholdsmessig store nakkemuskler og beltespenner. De styggeste lovbruddene skjer i butikker og andre offentlig tilgjengelige lokaler. Den strafferettslige tilregneligheten synker riktignok proporsjonalt med alkoholinntaket, men barings utenom stranda gjør seg best i egen eller kjentmanns stue.

§ 2

Benytt alltid fottøy utendørs. Med tanke på hvor mange folk som forsøpler, spytter, søler og, i sene nattetimer, urinerer i byens gater, så er det hygienisk selvmord å tasse rundt barbeint - for deretter å trekke alt sammen med seg inn på stuegulvet etterpå. Forbanna hippier.

§ 3

Gjennomsiktige bh-stropper bør ikke forekomme. Jenter, dere lurer ingen. Vi ser at de er der, i gjennomsiktig plast på bare skuldre. Fjern stroppen, ja fjern gjerne hele bh'en, så blir byen et bedre sted for absolutt alle.

§4

Red Bull, Battery, Urge Intense og andre vodka-tilsiktede energidrikker skal ikke benyttes som ordinære tørstedrikker. Er det virkelig et levedyktig marked for disse boksene? Det er kanskje ingen god grunn til det, men det gjør meg forbanna å se folk vandre rundt midt på dagen og leske seg med dette. Forbanna!

§ 5

Selv om sommeren er tid for frivolitet, moro og løssluppenhet, så er det ingen grunn til miste god høflighet og dannelse av syne. Stå til høyre i rulletrapper, la folk gå ut av offentlige transportmidler før du selv går inn, plukk opp etter bikkja di, og ikke pant enorme mengder flasker i en trang Bunnpris søndag ettermiddag. Barbarer.

§ 6

Forbehold deg retten til å se på tv. Å oppholde seg ute i solen medfører svette, solbrenthet, slitne øyne, press på tinningen fra trange solbriller, og en mengde andre plager. Det bør aldri stilles spørsmålstegn ved en person som velger å trekke ned blendingsgardinene midt på dagen for å hvile kroppen i en sval stue med litt lett sommerunderholdning. Komiserier fra HBO bør i så fall være sommerens valg. Flight Of The Concords, The Office-aktige Summer Heights Heigh, og Will Ferrell-influerte Eastbound & Down er alle glimrende alternativer.

§ 7

Matrix-frakker er forbudt mellom april og september. Nei vent. Resten av året også.

§ 8

Sykkelhjelmer skal kun brukes under sykling. Sykkelhjelm ser litt teit ut, men hvis du ikke er hypp på å dø i trafikken så ser jeg poenget. Sykkelhjelm festet på hodet mens du vandrer rundt og handler i en dagligvarebutikk er derimot en forferdelig uvane. Selv om du bare skal en kjapp tur innom Narvesen før du skal sykle videre, så får du tåle å ta av deg hjelmen. Ellers får du finne deg i at folk tar deg for å være autistisk eller tilbakestående. Sannsynligvis er du det også.

Les og lær, folkens. Vi sees på Bunnpris med kun en Grandis i neven.

Johan Rogge Loennecken , 26.juni 2009

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!