Sk

American Idol Season 8

Livet handler om én ting. Å bli lagt merke til.

Alle som sier noe annet må være fullstendig historieløse. Det handler om å bli lagt merke til, bli plukket ut, få parret seg, og føre genene sine videre. Punktum. Alt annet er bare bonus eller dårlige unnskyldninger. Alt som er overfladisk er uttrykk for et grunnleggende menneskelig instinkt, og bør derfor premieres. Og nettopp derfor er American Idol det beste som har hendt menneskeheten siden Colosseum.

Det ledende ordet her er selvsagt "american". Norske Idol er moro nok, men et slikt konsept ber om å bli utvidet og utnyttet av så mange mennesker som mulig. Og når det gjelder det å være pretensiøs, overfladisk og pompøs, og samtidig fremstille det med klasse, så ligger amerikanerne milevis foran sine europeiske likesinnede. For folk med litt over gjennomsnittlig interesse for reality-tv, så er American Idol himmelen. Det er så stramt, profesjonelt, tilrettelagt og underholdende at man ikke kan unngå å la seg fascinere. Auditionene er drøyere, de dyktige er dyktigere, og de dårligere er dårligere. Og så har du dommerne.

Randy "The Dawg" Jackson. En så klassisk amerikansk neger at man begynner å lure på om han egentlig parodierer seg selv. What up dawg? How do? That was da bomb! Chris Rocks snille storebror. I andre enden av skalaen er den originale "Slemme-Tor" (hva? finnes det slemme Milde-gutter?), - Simon Cowell. Slik all ondskap fremstilles i USA, så har han naturligvis en britisk aksent. Og bruker ord som "cabaret" og "atrocious" i tillegg til utsagn av typen "you have just invented a new form of torture" og "if you lived 2000 years ago and sung like that, I think they would have stoned you".

Det hele ville imidlertid fort kunne bli usammenhengende og stakkato hadde det ikke vært for den gjennomprofesjonelle og überjoviale programlederen Ryan Seacrest. Ved å en sjelden gang ikle seg bukser som smalner ved anklene, skreddersydde enkeltspente dresser, og smale slips, har ryktene i det visuelt tilbakestående USA antydet at han både er homo- og metroseksuell. Men som vi alle vet, - for en bevisst europeer er et ord som "homo" et ubetinget kompliment når de kommer fra en amerikaner, samme hvor nedsettende de er ment å være. Ikke at det er noe galt i være homo altså, men...du sjønner hva jeg mener.

Hvis du vil ta del i vårt århundres store selvrealiseringsprosjekt, med enorm underholdningsverdi og med vekslende øyeblikk av flauhet, komikk, tragedie, glede og en sjelden gang storhet, zapp innom TV2 Zebra. De viser årets amerikanske sesong med kun noen ukers forsinkelse. Og best av alt:

De sender fortsatt auditionene.

Johan Rogge Loennecken , 13.mars 2009

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!