Sřk

Goddag Grønland!

Helvete på jord en 7-11 på Frogner? Tror ikke det min venn, velkommen hjem til meg på Grønland.

 Grønland! En smeltedigel av nasjonaliteter, Bollywood og opera, en fest for luktesansen, et eventyr av smaker, der hvor øst møter vest, hvor nye Oslo møter gamle, og ikke minst hvor jeg sakte, men sikkert mister forstanden og forstaden.

Jeg som deg Johan Gert Rogge Loennecken ville selvsagt valgt Frogner som bosted gitt en halv sjanse, men kjærlighten er en lunefull djevel, og plutselig bor man sammen med en dame. Ja, med pupper og alt… shit, snakk om å  ta seg vann over hodet.

Så, over min bedre halvdels ettroms ved Politiparken er det en leiglighet som til tider huser alle verdens eksotiske nasjonaliteter. Spennende vil noen tenke, not so much so, vil jeg tenke. Nå skal det sies at som den diplomatsønnen jeg er elsker alle verdens barn, og at hvor de kommer fra ikke har noe å si, det er bare at når man er arbeidsledig med små barn og er frustret og fin i et nytt land, så blir det fort litt leven i en liten leilighet. Siden jeg har hjemmekontor, det vil si en sofa og tyvlånt internett, og er altfor mye alene hjemme, vil det innebære enormt mye irritasjon. ”It doesn’t matter if you’re black or white oooohoooo”, bare hold kjeft, hvis du skjønner? Skjønner? Ja, men så hold kjeft da!

De er sikkert en alright gjeng der oppe alstså, og de smiler og sier de skal dempe seg hver gang jeg er oppe hos dem og klager. Det vil si hver dag.

Jeg tror jeg har blitt deres beste norske venn nå, og er nesten blitt litt glad i mine nye venner. Lurer på om jeg skal invitere meg selv inn på kaffe i morgen. Hjemmekontor er ensomt. Uansett, du har ikke opplevd bråkete naboer før en familie fra Mogadishu vekker deg tidlig om morgenen, mandag til og med søndag, med skrik, skrål og enda mer skrik. Med kjefting og gnåling og mer kjefting. Med løping, og banking, mer løping og enda mer banking. Og ikke minst det jeg tror er hopping fra en stol eller komode, med tresko. Kanskje er det en knallhard sprettball? Jeg kan ta feil, men noe blir kastet, eller kaster seg fra en høyde i alle fall.

Det var til sammenlikning mindre leven når jeg bodde i de gamle furorelokalene med en byggeplass utenfor vinduet og et blad Milde som hadde nachspiel med hele musikkoslo samtidig, en langhåret svensk romkamerat som spilte gitar og sang og knullet høylytt av hjertets lyst, og ikke minst en trommis fra et obskurt art-rock band flyttet til Liverpool som okkuperte stuen og spilte ”høre-på-det-fete-riffet-her”. For å sette det i perspektiv.

Og dette er bare toppen av isberget min venn, for: velkommen skal du være, til politiutrykkninger til alle døgnets tider, velkommen til middelaldrende alkiser som krangler høylytt med hverandre i portrommet, velkommen til krigstraumatiserte truende khattyggende menn, velkommen til vekking av brannvesenet på grandiosauttrykkning, velkommen til barn som kaster stein etter katter, velkommen til den fulle foretningsmannen som ringer på midt på natten igjen og igjen helt til du må åpne vinduet naken og be ham dra til helvete før du kommer ut og grisebanker ham, velkommen til skumle mennesker som tar i dørhåndtaket, velkommen til studenter som ser ut som Erlend Bratland og kaster fra seg sneiper og søppel i gangen fordi det er så digg å ikke bo hjemme lenger, velkommen, velkommen, velkommen, velkommen…

Ja, Johan, velkommen skal du være!
Tore Løchstøer Hauge , 10.november 2008

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!