Sřk

Intervju: The Switch

The Switch har nettopp sluppet sin tredje skive. Vi tok en prat med gitarist og local-good-guy, Filip Roshauw om alt annet enn releasfest.

Hei du! Tredje plate og greier. Hvordan føles dette a? Mediocre eller helt føkkings awesome?

- Nå som skiva er ordentlig ute, og vi merke at den spres og lyttes til, føles det helt føkkings awesome! Mellomrommet mellom at man har laga den ferdig og at det skjer, er mye mer mediocre. Angst, ork og arbeid man virkelig ikke vet om kommer til å føre til noe. Sånn er det, da - det er verdt et forsøk uansett. Men det er en fryktelig stor lettelse å få det ut!

Hva er nytt i Switch-leiren siden sist vi prata sammen på denne måten?

- Vi har fått inn Tore Flatjord og Frank Michaelsen som faste medlemmer, mens Ingrid Berge er blitt et slags emeritusmedlem, som er med på sporadiske konserter og som kommer til å synge i studio og den typen ting. Det er ikke nødvendigvis noen stor overgang - det mest merkbare med det er at det å skifte trommis er litt som å skifte motor. Men Frank var jo med på å starte hele greia i sin tid, så det føles naturlig og Tore har vært med på både Beast og alle konsertene i to år. I tillegg er Ingrid så ofte involvert i det vi gjør at ting mest av alt føles helt normalt. Velsignet normalt.

Er det sant at Peter ikke har komfyr?

- Ja, han trodde lenge at han hadde komfyr, men han hadde bare stekeplater. Og det er ikke det samme.

Hva betyr egentlig ”Popperuuu”? Har det noe med twitterprofilen til Thomas å gjøre?

- “Popperuuu” var et utbrudd som kom fra et gammalt, tåkete demoopptak opptak rundt kjøkkenbordet i Markveien 13, leiligheten Thomas bodde i sammen med en fin fyr som heter Audun da vi starta bandet. Det var vel en slags tanke om at det betydde “Pop” på tullejapansk. Men ordet er i alle sammenhenger ganske morsomt å si, så etter hvert lurte det seg med på en annen litt mer forseggjort demo som ble til en helt egen låt som handlet om å være overdrevent opptatt av samuraier og japansk kultur og sånt - utelukkende basert på ting man hadde lest i tegneserier og sett på film. Det har ingenting med twitterprofilen til Thomas å gjøre på noen annen måte enn at Thomas stort sett er Thomas, også på twitter.

Vil dere gjøre noe for akademikermijøet, hiphopmiljøet eller det grønne miljøet? Og hva?

- Vi prøver for harde livet å ikke spenne bein på noen av dem og unner dem alt godt, men utover det gjør vi ikke så mye. Jeg vet at en del miljøpolitikere liker skiva, da. Også er den jo dønn grønn. Det er kanskje det nærmeste vi kommer et slags samarbeid her og nå.

Hvis The Switch hadde vært et tildig 2000-talls hiphop-band hadde dere brukt FUBU eller Sean John-klær da?

- Ingen av delene, vi hadde sikkert gått i frakk: Den samme frakken hele tiden. Også hadde vi drevet med ganske uspiselig concious hiphop-opplegg. Og røket masse bønne. Synd, men sant.

Synes dere kongehuset har for lite makt i dagens Norge?

- Nei, men det syns de!

Dere har fått mye velfortjent ros denne våren. Har dere noen gang fått skikkelig tyn?

- Nei, ikke skikkelig - men det kommer sikkert, gjør det ikke? Det er absolutt mulig å naile The Switch på et ganske ubehagelig vis. Vi har sikkert fortjent det også. Jeg gruer meg.

Hvis dette hadde vært ”Sterke Meninger” i Dagbladet FREDAG, hva hadde deres CD-ønske vært?

- Hvis det hadde vært på den tiden også, hadde det kanskje vært en av enkeltskivene som utgjør “69 love songs”. Eller “Hot Rats” av Frank Zappa, for den var så vanskelig å få tak i i butikken.

Finnes det noen kleptomane i The Switch?

- Jeg vet ikke om noen i The Switch som har stjålet noe i voksen alder. Nå for tiden er vi litt som Cheap Trick, vi stjeler bare licks.

Grei ut om hvordan man burde oppføre seg på bar/utested/diskotek.

- Snilt. Én ting er å bli dritings og tullete og sånne ting, men man bør ikke få folk til å føle seg utrygge, det er ikke bra.

"Det er ikke bra, det er ikke bra" sa en annen skjeggete mann som ble løftet av en ikke så morsom komiker en gang. Håper noen av dere på en oppfølger til ”Fucking Åmål”?

- Hvis så skjer, håper jeg Moodyson tar kontakt med rockebandet Trist Pike som jeg tror har noen innspill til hvordan en sånn film utelukkende kunne dreid seg om karakteren Johan Hult. Agnes og Elin har nok flyttet til hver sin by for lenge siden, og har sikkert bare sporadisk kontakt via at de liker og kommenterer hverandres facebookposter en gang i blant og slikt. “Fucking Åmål 2” ville ikke dreid seg om dem - det hadde vært å misforstå hele historien.

Hvem vinner EM i fotball?

- Italia.

Har dere noen meninger om hva Spider-Man: Homecoming som kommer neste år burde handle om?

- Vennskap og eventyr.

Hvem fortjener å bli dytta utfor ti’ern i sommer?

- Kjetil Siem.

The Switch holder releasefest på BLÅ førskommende onsdag! Event her!

Erick Ellectrick , 30.mai 2016

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!