Sřk

Iggy Pop - Post Pop Depression

Obskur alderdom.

Hvordan høres en luftspeiling i ørkenen i Joshua Tree ut? Slik, akkurat slik som dette høres den ut.

Som kjent og mye omtalt har Iggy Pop og Josh Homme forent krefter på noe som muligens kan være Iggy Pops resignasjon fra det notoriske «rockelivet» han er kjent for. På det rent tekstmessigste skinner temaer som alderdom, kvinner og møbler igjennom, men som allikevel so treffer bredt, til og med blant de yngre, og godt er det, vi har mye å lære av Iggy.

Første tankene som slår meg de første rundene med skiva er; herregud så organisk og livlig dette er. Ingen “blackout” i stillheter, masse ulyder, kollektiv smatting på “Paraguay”. Man kan høre hvordan stolene de sitter å spiller inn på knirker. Som for øvrig får meg til å lure litt, Iggy har tidligere hevdet i intervjuer ang. Plata, at et av temaene på skiva, var hva som ville skje med stolene hans når han døde, (Han har visst ei imponerende samling av stoler) triviell symbolikk, eller meg som legger mye i det?

Hvem vet, det er uansett ikke ukjent av Homme å trå til med slike «eastereggs» i lydbildet, her er det mye å lete i. Lydbildet har mye, men alt til sin tid, herlig balanse mellom ekstravagante og minimalistiske tendenser. Plutselig hører man Iggy si «Shit» etter noe som må ha vært et dårlig take på vokal, men som de har spart på bare for faenskapen av det. Et subtilt hån mot overprodusering, dette er ekte! Apropos snedig produksjon, så må genistreken på Gardenia nevnes. Hører man nøye etter i introen så hører man at det er melodien på refrenget, så man får litt sånn "faen det refrenget passa bra" når det først slår inn. Orkesteret kommer inn i større seksjoner og små stikk, nydelige innspill. Matt Helders (Arctic Monkeys) holder stødige beats på trommene og fyller inn der det passer seg, med andre ord; riktig mann for jobben, han har blitt en real råkketrommis han der.

Dette er virkelig herlig. Melder meg for en roadtrip på bakgrunn av denne skiva. Faen altså, denne plata kan man jo bare omtale i presens. 

Daniel Kristensen , 12.mars 2016

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!