Sřk









Red Dons @ The Crossroad Club

Høsten er her. Hånd i hånd med Portlandspønk, som seg hør og bør.

Mystikk, mørke og melodi. Bånn gass konstant, men fortsatt med en militær presisjon. Gitarakkordene slås som alltid ned i knallharde downstrokes, og underbygges av en fuzzbass i taktfast flyt og med nikkefremkallende groove.

Å sjangerfeste Red Dons er en vanskelig sak, men det ovennevnte i sum er med på å danne deres ulmende pønkrock. Som hos andre band fra Pacific Northwest-scenen i USA/Canada representerer Red Dons en velsmidd krysning av hardcore, garage og melodisk hardrock, kjemisk fritt for disse sjangrenes demoner; henholdsvis kjedelig uniformitet, slapt samspill og pinlig solobravur.

På Crossroad Club skinner estetikken deres i sin skjønneste glans – metaforisk sett, men så visst ikke bokstavelig. Det dunkle lokalet i myk svart-hvitt går perfekt sammen med deres stilrene backdrop, der initialene ”RD” omkranses av et tannhjul og fraser på gresk, latin eller noe slikt. Det oser av makt.

Litt i utakt med denne visuelle maktdemonstrasjonen er framtoningen til Red Dons helt i starten. De virker smånervøse og noe usikre, kanskje til dels grunnet muddy lyd som gjør at åpningsnummeret ”Pariah” ikke kommer til sin fulle rett. Men problemene vedvarer ikke. Der åpningen skortet litt på kruttet, er resten av konserten et karatespark i fleisen. Straks de drar i gang det ufattelig fantastiske paret ”My Life in Exile” og ”Unheard Words” fra andreplata, slipper en gjeng danselystne skoen sin løs. Lyden stabiliserer seg, og bandet skrur krana på fullt. Kombinasjonen Telecaster og SG bærer fram melodien og tyngden i nydelig symbiose. Legg på en Rickenbacker-bass og et Gretsch-trommesett og man skulle kanskje tro at man var på museum – men bare dersom musikken ikke var så frodig som den jo er.

Når det er sagt, så er det tross alt pønkrock vi snakker om til syvende og sist. Og får du ikke pønkrocken din friskere enn Red Dons i 2015.

Foto: Odin Drønen

Erik Johan Egenes , 2.september 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!