Sřk

The Good The Bad And The Zugly @ Oyafestival

Hadeland eller Ring 1. Garagerock eller hardcore. Velg hva du vil. Med Zugly fĂĄr du alt som er bra, alltid.

På stive bransjemagneter som Øya, kommer Zugly like uventet og uønsket som et plutselig nys med snørr og galle og det hele. Likevel utgjør de en befriende galskap, som løfter opp sløret av viktighet fra ansiktet til mang en solbrillekledd festivalgjenger. Folk våkner til livs og husker at “festival” har samme forbokstav som, og deler opptil én stavelse med “folkefest”.

Sist gang Zugly fikk smake Mac-tastaturet mitt, på Måkeskrikfestivalen, så skrev jeg "øyaforventningene økte nettopp med 11 hakk”. Året var 2012, verden skulle gå under og Zugly oppførte seg nettopp slik. Tre år har gått med lite som minner om et postapokalyptisk helvete. I skuffelsen har Zugly ordnet seg Norges beste frontmann Ivar Nikolaisen og slått til med ei jævlig lett andreplate fullstappa med sarkasme og resignasjon.

Live er de et forpesta udyr. Selv når PA-anlegget klikker i løpet av andre låt, er det hissige, skurrete backlinet nok til å bære The Good The Bad And The Zugly videre mot nye pønkehøyder – godt hjulpet av jubelen fra en hærskare av utskudd helt forrest. Egentlig skinner det bare enda tydeligere fram hvor mye vokalen til Ivar kicker ass når trommene er alt som bærer den. De er jo, for å sitere meg selv anno 2012 atter en gang, ”bandet alle lydmenn hater”.

Lyden på Hagen-scena har jobba iherdig mot absolutt alle banda som har spilt der, men som en vaskeekte Clint Eastwood-karakter ror Ring 1s yppersteprester av Poison Idea-pønk skipet i havn med den hellige treenigheten riffing, grooving og faengiving. Og alle hjerter - særlig de som aldri har pult, samt andre tapere - gleder seg med dem.

Ivar-crowdsurfs: 4

”Øyaaaaaaa!!!”/”Øyafestivalen!!!”/”Töyen!!!”: 7

Scandirock-gitarsoloer: 9?

Bergensere: 1/2

Erik Johan Egenes , 14.august 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!