Sřk

Ruth Mundy - Dont Swim Between the Flags (singel)

Fra New Zealand: punkrock med lyddemper.

Etter en lang vår der VG intervjuet kommentarfelttroll var det en stor terskel å få tilbake troa på internettet, men tror du ikke den ramla inn på den gode, gamle måten: ”Related artists” på last.fm og kolonnen til høyre på Youtube. Jaggumeg.

Tittelen ”F*cking Tories” kunne jeg liksom ikke frastå meg der jeg satt og så liveopptak av Mountain Goats. Nå trengte jeg ei illsint protestlåt, like sikker som Bond, James Bond i sitt skudd mot det britiske etablissementet. Tittelen løy ikke det grann. Bortsett fra at lyden fra høyttalerne var den resignerte stemmen til en kvinne rundt 20 lød helt enslig sett bort fra minimalistisk gitarklimpring.

Langt, langt unna pønkrocken, dog så nær, så nær. Billy Braggs nedstrippa men sinte sound forenes med The Moldy Peaches-låters enkle, men karakteristiske skjørhet og skjønnhet.

Endelig har noen glemt den forferdelige historien begrepet ”indiepop” har hatt de siste 10 årene, plukket opp begrepets røtter i pønk og antifolk og gønnet på med viser mot de sterke og for de svake. Ruth Mundy viser vei, og ”Don’t Swim Between the Flags” er siste låt ut. I denne omgang tar Ruth for seg flyktningsituasjonen i Middelhavet, og med sitt sarkastiske flir gir hun de rette folka gjennomgå for den: oss så ufattelig rike og heldige vestboere.

I god, solidarisk ånd åpner og slutter låta med et dikt fra den somalskættede poeten Warsan Shire. Lytt og nyt hos ReverbNation: https://www.reverbnation.com/ruthmundy

Erik Johan Egenes , 6.august 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!