Sřk

Baby Jesus - Baby Jesus

"Rock med inslag av mystik". Nei, svenske lokalavis - dette er redningen, like klar som sola.

Dannelsesreisen deres til India og gutteturene til det forjettede landet Psykedeliania framstår kanskje mystiske med sin ruspåførte glemsel, men fra disse to kildene sildrer en umiskjennelig strøm av sex, drugs & rock ’n’ roll. Baby Jesus er her, og de er ikke her for å leke lyden av garasjegitarer, sure saksofonsoloer og primalske brøl fra fem stykk adamsepler som aldri har sagt nei til fristelser. 

Speedometeret er stort sett like høyrevridd som den instrumentelle oppskriften tilsier. Der tempoet slakkes ned, synker også nivået. «Time´s All Gone» er en treffende tittel på et avslutningsspor tapen kunne vært foruten, eventuelt en uutgitt bonustrack tillagt Record Store Day-reissuen som tar sjappene med storm i 2050. Et skitnere Allah-Las er kult det, men; det er det klamme, skitne og skurrete hylet til låter som «Nice Walk», «Deep Blue Delay» «Nothing´s For Me» og «Haven´t Seen The Light» (ta den, Jesus) som gjør ellers anstendige borgere av det ganske land om til rufsete rock ’n’ roll-bikkjer med økt puls, lyst og driv. Med nedkorta levealder, kanskje, men med velinvesterte år.

«Haven´t Seen The Light». Fy faen - vi må stoppe litt der. Tittelen sverger tro til hedenskap; den samme hedenskapen som er selve fundamentet i svett rock ’n’ roll, og er dermed like sikker som betonggulvet i garasjen - garantert den settingen hvor Baby Jesus´ ulyd er hamra fram. «Haven´t Seen The Light» består av akkordprogresjon som trumfer dem alle: E-A-G. Sagt fritt etter Frank Turner: en akkord for galskap i lag med kamerater, en annen akkord for den urbane angsten og enda en for frustrasjon, desperasjon og aggresjon. Sannelig heter de ikke Baby Jesus også… herregud, her er himmelprinsen som aldri henga seg til lyset.

Omslaget sier alt om innholdet som venter bak dets kalde gufs av et soppsprengt hode, kledd i DIY-kjolen over dem alle: en kassett i svart-hvitt. Er det noe annet disse gutta ikke har enset enda, så er det 2015 og samlebåndsbehandlingen tiåret vårt har gitt kunsten. Slipp smarttelefonen som du leser denne saken på og dans, dans, dans, din pripne lille stillestående kjegle. Sett på villskapen og finn deg en herr eller fru å dele lystige stunder og stoffer med. Det er derfor denne musikken finnes. Baby Jesus maner fram dyret i oss dødelige vel så godt som Beelzebub gjør.

 

Erik Johan Egenes , 22.april 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!