Sřk

Hjerteslag - Møhlenpris Motell

Elegant gatepop!

 Etter litt rask googling fant jeg ut at Møhlenpris er et strøk i Bergen og hjemstedet til bl.a. Razika, Audun Lysbakken og Nordahl Grieg. Fun fact: Farfaren min Ingvar Hauge var forresten en stor beundrer av Nordahl Grieg noe diktet hans Til Nordahl Grieg i diktsamlingen Hvit demring (1946) vitner om.

Jeg på min side kommer ikke til å skrive noe dikt til Hjerteslag. En enkel anmeldelse av skiva må nesten rekke siden jeg ikke har diktet siden videregående og derfor naturlig nok er litt rusten.

Bandet beskriver seg selv som «punkere som spiller pop, poppere som spiller punk». Det er så godt beskrevet at jeg like gjerne begynner med det. Vokalist og frontfigur Robbie Lie Eidevik med bakgrunn fra punkebandet Di Kjipe er tro mot oppveksten i Loddefjord og uttrykker med dybde og nerve på morsmålet sitt.

Møhlenpris Motell gir meg assosiasjoner til Broder Daniel og britpop. Det er både melodiøst, skittent og skranglete, men først og fremst nydelig og tøft med sykt fete gitarer og tekster. De to singlene "Lasaronens Vår" og "Papirsvaner" som har blitt hyppig spilt på P3 er klare høydepunkter, men hele utgivelsen holder tvers igjennom meget høy kvalitet. Altså, gjør som i gamle dager og hør på hele skiva fra start til slutt.

Med så mange gode band fra Bergen som det er i dag, er det vel på høy tid å reise tilbake til byen jeg ikke har vært i siden sambandskurset på Haakonsvern i 1998.

Er det noen som har lyst til å bli med?

Dag Løchstøer Hauge , 25.mars 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!