Sk

Intervju: Pokal

Vi i Furore i Harare har aldri lagt skjul på at Loddefjord har en helt spesiell plass i hjertene våre. Litt rart egentlig i og med at ingen av oss kommer fra nord for Sinsenkrysset og at ingen av oss noen sinne har satt våre føtter der. For å være helt ærlig og dette er jo en smule flaut, så er vi oppriktig bekymret for at vi i beste fall hadde blitt lagt i hardt og kontant i bakken. Heldigvis for oss, de og dere kan man jo konkludere med kommer Loddefjord til Oslo og en kul energibombe av en konsert på The Crossroad Club resulterte i dette spontane intervjuet med i hovedsak vokalist Thomas og gitarist Christoffer.

Hvem er Pokal og hvordan vil dere beskrive musikken dere spiller?

T. Vi er et band fra Loddefjord. Fem stykker i bandet har bodd nærme hverandre og kjent hverandre lenge. Vi festet sammen og fant ut at vi hadde samme interesse for musikk og begynte å jamme på ungdomsklubben.

C. Vi er fem forskjellige mennesker med fem forskjellige musikksmaker. Vi har fått det til å funke og føler selv at vi har klart å skape noe unikt og nytt.

Hvorfor har der valgt å synge på morsmålet og ikke på Engelsk?

T. Jeg begynte å synge på engelsk, men det var ikke helt min greie. På samme tid sang de andre bergensbandene på norsk. Det er lettere å uttrykke seg på norsk og tekstene betyr mere. Når jeg synger på norsk går det ikke an å gjemme seg. På norsk kommer følelsene mye tydeligere fre.

Hvilke band har inspirert dere?

T. En fellesnevner er alle fra Loddefjord. Coco Pops, Fjorden Baby! og John Olav Nilsen og Gjengen.

C. De har fått oss til å tro på oss selv.

Stemmer det at flere av gitarriffene deres bærer preg av innflytelse av Scandirock? Flere ganger tok jeg meg selv i å vente på at selveste Captain Poon skulle komme bredbeint ut på scenen.

C. Ja, det er riktig. Som Thomas sa så har vi forskjellig musikksmak i bandet. Jeg som gitarist liker mere klassisk rock som Led Zeplin og Guns’n Roses, mens Thomas liker Håkan Hellström. Vi jammet på øving og alle kom med sine ideer og så bare funket det.

Nå ble jeg utilslørt pinlig stolt av mitt eget øre. Guns’n og Håkan. Ja takk, begge deler i CD hyllen hjemme hos meg. Når kommer neste singel og har dere planer om en fullengder?

T. Det kommer en singel før sommeren og den kicker ass! Debutalbumet kommer til høsten.

C. Det vi håper på er festivalgigs til sommeren

T. Og vi håper at vi har imponert noen mennesker i løpet av de siste gigene.

Hva er det med Loddefjord og alle bandene derfra som har gjort suksess?

T. Det kan være at det allerede har vært flere band som har lykkes derfra og det gjør at andre har til å oppleve det samme. Få med at Elvetun Ungdomsklubb i Loddefjord har betydd utrolig mye. Den ligger midt i hjertet av der vi alle kommer fra og det er samme stedet hvor bl.a. Fjorden Baby! startet.

Hva er drivkraften deres?

C. Det som motiverer oss er den forrige låten vi lagde som var fet. Den motiverer oss til å lage den neste låten. Vi vil egentlig bare ha det fett og glede andre. Det er det det handler om.

Sånn helt til slutt, nå som også Ruben, Glenn og Steffi har sluttet seg til oss. Hvilken superhelt ville hver og en av dere vært?

C. Rambo.

T. Ølmann, men da ville jeg ikke jeg ikke vært Pokal, men Heineken.

S. MacGyver.

R. Fantomet og Fantdonald.

G. Tusen takk for at du spurte det spørsmålet, men jeg vil presisere at i mine øyne er en supehelt en med superkrefter. Ikke bare avanserte krefter. Derfor ville jeg vært Wolverine, Hawkeye og Captain America.

Dag Løchstøer Hauge , 11.mars 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!