Sřk

Intervju: Tomorrow We Move To Hawaii

Tomorrow We Move Hawaii slipper endelig sitt debutalbum, Indépendance, 10. februar og vi tvang oss til en liten prat med duoen.

Grattis med ny singel! Høres knall ut. Vår desiderte TWMTH-låt hittils! Kan et nyttårsforsett for dere være å fortsette i den stilen der?
 

- Yeah! så stas, takk! Ja, det var deilig å jobbe litt nye veier. Nye veier kan være et forsett.

Andre nyttårsforsett forresten? Og Marianne, du er jo kostymemaker/rekvisitør har vi skjønt når du ikke popgudinne - noen gang tenkt på å lage et nyttårskorsett?
 

- Morsomt at du spør, jeg lagde et nyttårskorsett faktisk! Det funka ganske bra å bruke raketter som spilene. Før i tiden var det jo dyrebein og sånn for å stive opp, 2015 ere raketter, akkurat sånn som forventingene til året er, sykt spektakulært. Det gikk sånn passe bra når Eyvind skulle tenne på da, det tok litt fyr i den røde høysåta mi. Men men, det gror vel ut igjen.

Sorry… uansett, hva er historien bak låta? Er det et tema som dere har med videre på hele skiva? Hva inspirerte dere? Hvor nære er den en perfekt TWMTH-låt?
 

- "The Wall" handler om å lage opprør, å knuse veggen som oppstår dersom man ikke roper ut hva som er urett. Jeg skriver alltid i en balanse mellom personlige relasjoner og på et vis samfunnsfilosofisk, der alt det nære og intime kan tolkes i et større perspektiv. Det som inspirerer er når man ser sammenhengen. Ja, hele plata er en balansekunst mellom dystopi og utopi . Om å ligge i gjørma tråkka på, og finne en slegge, hugge ned en mur og bygge et nytt fjell med steinene for å se hvordan ting virkelig er. Det skal fungere inspirerende for folk til å ta tak i eget liv, og ikke bare sitte på gjerdet å se på. Men det spørs jo hva du selv vil ha ut av det. Og, hvor nært den er en perfekt TWMTH-låt? Så nære at vi vil fortsette å hige!


Kommer det en like frekk video til denne som forrige singel?

 

- Ja. "Bamboos Break" videoen var frekk! "The Wall" har ingen musikkvideo, selv om den sikkert hadde blitt mer vakker enn frekk. Derimot flyr den dyktige videkunstneren Lily Wahrman rundt i Brooklyn nå og filmer videoen til en annen låt på skiva som vi gleder oss veldig til å se da! Det eneste vi har sett er et stills fra videoen med en transvesitt i husmorklær.

"Frokost" heter det hos Furore i Harare. Hvordan fikk dere til det forresten? Er det like lukrativt å være en elektroduo som vi forestiller oss?

 

- Ja! Hehe. Joda, vi er heldige som har et plateselskap (Red Eye Transit) som er veldig modige, og liker å bruke pengene på gøye og drøye ting. Sånn som den Haitit-turen var jo helt sykt opplegg. Regissøren Dan Huiting var invitert til å filme Arcade Fire i Haiti, og så for seg den låta på Carnaval der. Så drakk vi oss fulle og kjøpte vi billett fra Berlin til to dager etter. Og fikk med oss en meget ekslusiv Arcade Fire gig med Haitidansere, fantastisk møte med et anderledes folk- og et vilt karneval!

Hva kan vi vente oss fra albumet? Er det sånn at dere slipper de fete låtene nå og så er resten ræl? Vi har blitt lurt av noen før skjønner dere… Neida, bare tuller. Men... Når dere har sluppet to knallåter som dette - er det lov å forvente seg noe riktig bra. Og, kjenner dere at det kribler sjæl?

- Ja, vi har jo hatt denne plata til marinering i nesten et år nå, og bare en håndfull folk har hørt den- så klart vi er spente! Vi har ville laget en plate som har kun låter vi liker veldig godt, og den låta jeg liker best er fortsatt gjemt inni vinylen faktisk- så gled dere! På albumet har vi flørta litt mer med hiphop beats, noen drøye progga trommer gjennom Meisfjords skitne filter, så det er mye fint å se frem til.

 

Skjønner dere har fått med dere noen fine gjester på skiva. Sandra Kolstad og ikke minst Torkelsen. Kolstad bor i Berlin har vi fått med oss, men er det sant at Torkelsen bor i en kjeller i Fredrikstad? Har dere vært der?

 

- Ja! det er vi glade for. det var og en plan vi hadde lenge, at vi skulle gjøre det «short and sweet» med akkurat de låtene vi ville ha med, og så invitere noen vi beundrer for å være med. Det var så deilig, å få en litt annen inngangsvinkel til låtene, en annen tolkning slik som remixer er. Kolstad spilte av førsteutkast av remixen på en bar i Berlin over anlegget, og vi danset og danset- et nydelig minne av uselvhøytidelighet. Torkelsen har remixet noe av oss før, og hans evne til å radikalisere oss på en helt uventet måte liker vi så godt. Men har han en kjeller i Fredrikstad?! oooh, kuuult- vi vil dit! Hørtes sykt fett ut.

Hvor kan vi forresten få se dere spille neste gang?
 

- På vår releasefest! På Ingensteds lørdag 14. feb.

 

Lykke til med slippet!

Jo, og en ting til: Hadde Ådne Meisfjord på seg selskinnsjakka si i studio?
 

- Haha, nei men den hang på knakken hele tiden og ropte på å bli brukt! Kanskje den ikke brukes på elektropop? Kanskje den taes på bare hvis det er kjølig stemning i studio? Kanskje han tok den på med en gang vi gikk og danset seg inn i natten med skitne beats og sløye synther av TWMTH.

…og hadde Bjarne noen nye historier?
 

- Ja, maaaaange! Men, de er alltid «exlusive material». Det er vel det vi betaler for. Kanskje littegrann knallbra mixing og. Men mest historiene.

 

Erick Ellectrick , 6.februar 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!