Sřk

Intervju: Despereaux

Despereaux er et relativt nytt bekjentskap innen scandi-hardcore og den ferske EPen røsker godt i ørene. Vi slo av en liten prat med den unge banden.

Heisann! Hvem er dere? Forklar for nye lesere.

Simen: Vi er fire venner som er klare for å leve på vann og brød for å satse på Despereaux! Vi har utviklet oss over lang tid, da flere av oss startet å spille i band allerede på barneskolen. Det var ikke før i 2012 vi virkelig følte vi hadde funnet et eget uttrykk , og det vil vi fortsette å utvikle i årene som kommer. Jeg er gitarist, Emil er gitarist og vokalist, mens brødrene Reymert, Per og Lars, spiller henholdsvis trommer og bass.

EPen imponerer. Røsker godt! Kan man si at dere er som "Refused møter Sigh & Explode på en festning"?
 

Per: Vel, på festninger i Østfold har det historisk vært mye negativt lada stemning mellom svenskene og nordmennene… I teorien er vi smigret over sammenligningene du kommer med, men i praksis veit jeg ikke hvor kosher dette møtet hadde blitt. Måtte blitt på Fredriksten Festning i alle fall, slik at Sigh & Explode kunne forsvart seg skikkelig.

Emil: Tja, hvis Refused var utro mot noen og ikke visste hvem faren var, måtte det vært Snøras eller Sigh & Explode.

Hvorfor bandnavnet Despereaux?


Per: Emil er en smule frankofil. I det siste har vi merka det har vekka oppsikt fordi ingen helt veit hvordan man skal uttale det. Fælt å si det, men hadde jeg møtt en franskmann i dag, hadde jeg ikke satsa store penger på at uttalen min hadde vært helt riktig sjøl.

Emil: Despereaux er fransk for desperat, og jeg foreslo det fordi jeg syntes det ordet beskriver hardcore-musikk perfekt: rotete og skrikete i et forsøk på å formidle noe.

Veit Emil at han er en strålende vokalist?


Emil: Når jeg skriker på rommet uten bandet, høres det helt jævlig ut.

Per: Det er litt som den uti vår hage-sketsjen når Harald Eia har tinnitus, men hver gang Atle Antonsen plystrer så harmonerer det perfekt med tinnitusen. Litt sånn er det med musikken vår i møte med emils stemme. Men fra spøk til alvor: Tinnitus er faktisk et utbredt problem blant musikere som spiller heavy musikk. Ikke like moro…

Kan man redde unge kids med hardcore?


Simen: Spørs hvor langt ned i søla de er. Har de først akseptert One Direction som sine redningsmenn er det ikke mye å få gjort. Hardcore gir utløp for mange følelser, både ved å spille og ved å lytte. Mange virker litt skeptiske i starten, mye grunnet aggressiv vokal, noe som fort kan gi sjangeren et negativt stempel. Med en gang man aksepterer dette som en vesentlig del av sjangeren er det få andre sjangere som gir så mange frysninger.

Men hva er viktigheten med å spille i band?


Lars: Billigere enn terapi.

Planer fremover?


Emil: Prøve å komme oss på turne som warm-up, bygge større fanbase og lage fet musikk.

Lars: Vi har begynt å putte ordet "base" etter "fan". Høres større ut.

Per: Ellers er det en veldig nærliggende plan å slippe en singel som er produsert av Thomas Wang (Benea Reach) og mastret av Howie Weinberg (Nirvana, Deftones). Den heter "Collecting Hood Ornaments", og skal være med på førstealbumet "Hugging the Cactus".

Emil: Vi kan også informere om at vi skal spille en konsert på Last Train 5. mars med et knallfett band som heter Languille! Det venter også en konsert på Blitz 18. april.

Noen andre band våre lesere burde sjekke ut?


Alle: Fork, Aquiles Castro, The Hirsch Effekt (Sang som heter Zoetropt. En liveversjon. Må høres!), Languille, Liongeist, Gøttemia, JFC... Og ikke minst Ungdomsskulen.

Hvem skrev riffet på "Luna Pars Fortuna" egentlig? Strålende!


Simen: It´s all Per! Luna er kanskje den mest progga låta på EPen og er fullstendig hans verk.

Per: Innmari kult at du liker sangen! En stor takk må forøvrig gis til Matias Sandvik som lagde 90 % av vokalen på sangen. Han spilte inn vokalen i Trondheim uten noen av oss i bandet tilstede. Vi blei sjukt glade for det han tilførte sangen! Det er en fyr vi forhåpentligvis kommer til å jobbe mer med.

Sjekk ut Despereaux på Spotify her!

 

Erick Ellectrick , 4.februar 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!