Sřk

HRPS - HRPS II

HRPS er 11-ĂĄringen med skinnjakke som gir bergenseren buksevann og langer lim med Kim Jong-un.

OK, Kräftpest har hevet seg over alle høyder de seneste årene, så å nok en gang bli slått i bakken av noe denne gjengen slipper løs på omverdenen krever jo ikke akkurat å få noen nyhetsoverskrifter. Men Herpes-Gunnar virka liksom så grei over mailen, da vi vekslet postadresser og han, med en hyggelig liten notis slengt ved, sendte en søt liten pakke på sju tommer i diameter ned til sørlandskysten.

Hva jeg opprinnelig venta meg vet jeg egentlig ikke lenger, nå i etterdønningene av innholdet av denne pakken jeg fikk. Herpes-Gunnars lystige lag tatt i betraktning, gikk kanskje tankene i retning Göttemias nyeste, hvor sinnahardcoren trekker seg tilbake noen hakk og åpner opp for små doser med dyster, angstfylt Wipers-pønk. Ja, kanskje HRPS var denne Gunnar og resten av kvisegutta sin måte å utløse noen indre demoner på? Dette rustrøde omslaget med en forfallen by og en logo i døde kvister – jeg kan trekke inn eimen av selvterapi og innadvendthet.

Men NEI!

Vi snakker faen ikke om noen døll, utdatert new age-gnåling. HRPS II er ikke soloalbumet til en forfallen popstjerne straight outta rehab. Søker du meditasjon og ransakelse av selvet, så pell seg et annet sted; ta toget forbi Mosseporten, og ikke se deg over skuldra. Med mindre du er klar. Nå ser jeg nemlig hva coveret minner meg om: Scars rike i Løvenes konge. Soundtracket, HRPS II, er dertil.

Jeg skal prøve å ordlegge meg om dette infernoet manifestert i lyd. Hvis Göttemia anno 2015 er en sentenårisk tikkende bombe, hvor svarte frakker og vinternatt kniver elegant med Poison Idea og kjellermørket, er HRPS den desidert kuleste vesle djevelen i 5. klasse. De gjør kort prosess med det meste, slik det skal være. Det politiske prosjektet som vies litt tid på denne vesle spyttklatten av en EP dreier seg om å skylle Bergen ned i do i en verden hvor Kim Jong-un er dodraugen og HRPS hans disipliner.

Kim-støtten er usjarmerende, men det er fuzzgitarene også, og vrengesoloene, og Gunnars desperate bjeff og hyl. Bandet kan bare prøve å kalle seg anti-pønk, men dette er malevolent piggtrådmusikk som kun Black Flag og verdige arvtagere kan.

Det må også nevnes at Østfoldsk, muligens fagre Norigs mest utskjelte dialekt, for øvrig er den som låter desidert fetest idet den prøver seg på verdensspråket. HRPS II tar KVELERTAK på dronning Elisabeth II. Det er kanskje ikke første ganga noen gjør det, men med vrælet til Gunnar’n er det K.O.

Nå har jeg telt skruer og skrelt poteter på et lager hele jula, og HRPS slik de framstår på denne sjutommeren er akkurat det jeg trengte nå. Siden nyåret så vidt er i gang,

her er noen nyttårsønsker som kom for seint til timen: 1) at du løper et skittent sted og nasker med deg HRPS II, og 2) at Herpes-Gunnar og resten av denne B-gjengen ser til helvete og mekker HRPS III, HRPS IV, HRPS V, HRPS Hits, Absolute HRPS og Bergen: A Eulogy innen 2016 treffer oss.

Erik Johan Egenes , 12.januar 2015

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!