Sřk

Göttemia - STYLE (singel)

Halden mĂĄ ha et helvete lurende under seg. Radiosignalene tyder pĂĄ det.

Vet ikke hva det er som skjer nede i Østfolds svenskeleflende skoger, men skogtrollene ser ut til å boltre seg som aldri før, i alle fall. Halden er en solskinnshistorie av en småby hvor selv angstfylte, opposisjonelle pønks trives, tilsynelatende. Kräftpest holder i alle fall koken fortsatt, uten postnummerbytte noen timer nord til Tigerstaden. Infoboksen deres på Facebook i tillegg bærer preg av kommunalforetak-språk, med punktliste over målsettinger om å hjelpe, tilrettelegge, skape og styrke. Ille hælvete heller - er ALT fryd og hygge der nede eller?

Göttemia-singelen ”Style” sitter også på en grunnleggende positivisme, men den er snerrende og stygg. Smilehullene er omkranset av kviser og arr, og en rappkjefta raggamuffin som roper alderen sin midt imot: ”I got no house, I got no job(…)yeah I’ve got style”. Ikke noe ”men” her; ikke hus, ingen jobb, nok av stil. Den automatikken!

Gitarene gir deg kjappe pønkeriff, men så er de litt lumske i tillegg, litt skremmende. Når Göttemia legger spøkende, feminine korstemmer oppå refrenget, kikker i alle fall jeg bak skuldra mi etter Grusomme Gabriel. Riffet slakkes ned til en enslig akkord i avslutningen. Den har passe mye distortion og melodi, og tankestrømmen sendes til de skumle Portland-korridorene som Wipers tonesatte med sin myrkpønk på ”Over the Edge”. Eller Halden… baksiden av småbyidyllen.

Jeg har sett fram til den nye plata mye grunnet låter som er anslagsvis geniale, papiret takk i betraktning. ”Eidsberg Über Alles”. ”New and Improved Jesus Christ”. Shakespearianske ”Reign O’er You”. Nå, etter første øresus, klør fingrene ukontrollert og jeg gleder meg ENDA MER gløgg i hjel (tenk deg det du) til å få fatt i skiva. ”Style” har stil så det skriker; ikke et høyfrekvent hyleskrik à la plagsomt påtrengende aggrohardcore, men et dystert skrik i ei regntung høstnatt. À la Göttemia.

Erik Johan Egenes , 14.november 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!