Sřk

Intervju: André Ishak / SellOut! Music

Feiende flotte SellOut! Music feirer ti år. Vi huket tak i sjef André Ishak for å få noen ærlige svar.

Kan du fortelle litt om hvordan SellOut startet?
 

På en måte kan man si at det hele startet inspirert av to ting: En Braid-konsert på Kråkereiret i Moss i 1998, og at lokale LaNuGo Records slapp Beezewaxs debutalbum A Dozen Summits i 1997. Jeg husker at jeg som kid synes det var helt drøyt at et band som Braid (og forsåvidt Burning Airlines som turnerte med dem) kom til Moss av alle steder. Det var en helt drøyt bra konsert, og jeg husker jeg skrev mail til dem med en gang jeg kom hjem. Jeg var frelst, ekstremt takknemlig og følte at jeg måtte si takk til bandet for at de gadd å komme. Og det som gjorde størst inntrykk på meg var at de faktisk svarte på mailen min. Det betydde veldig mye for meg. Dette i kombinasjon med at Beezewax via LaNuGo plutselig ble en del av et internasjonalt DIY/gjør det sjæl-miljø, inspirerte meg til å prøve å starte label. Jeg hadde lyst til å være en del av miljøet. En del av musikken. Så jeg starta en liten label som het SuperDuperHero´s Recordings, og det gikk vel litt dritt, så slutta jeg med det.

Men etter et par år så begynte det å klø i fingra, og da broren min Kenneth skulle gi ut sin første soloskive Northern Exposure via Popkid og Popkid UK så foreslo jeg at jeg ble med på co-releasen og tok meg av Norge. Jeg samlet sammen litt venner og overbeviste dem om at dette var en god idé og brått så var skiva anmeldt i Dagbladet til en femmer, og jeg hadde ingen anelse om hvordan jeg skulle drive en label. Men vi solgte forholdsvis greit. Så gikk det 10år da og jeg er fortsatt litt usikker på hvordan man driver label, men jeg tror jeg har litt mer peil. Også driver jeg den for det meste alene med min makker Hoa som en slags åndelig veileder som sier "nei" når jeg blir litt for gira på en halvgod idé.


Hvor mange utgivelser er dere oppe i nå?

 

Inkludert noen co-releaser, gratis ting osv så tror jeg vi er oppe i 48?

 

Sikkert vanskelig, men trekk fram topp 3 SellOut-utgivelser som er helt spesielle for deg.
 

Kenneth Ishak - Northern Exposure.
 

Den aller første var veldig viktig. Det var sjukt å stå der og holde den første utgivelsen. Spesielt siden den var spilt inn i kjelleren hos foreldrene våre, og at jeg satt og trykka record for ham i Cool Edit Pro under innspillingene. Også stas å arrangere releasefest på Last Train uten å være gamle nok til å være der.
 

Ken Stringfellow - Sellout Cover Sessions vol.1
 

Ken Stringfellow var et idol for meg. Touched-skiva hans er helt fantastisk bra, og de beste Posies-skivene er jo klassikere. Så det var ganske rått å få gjennomslag hos ham for min idé om en cover EP. Det skulle egentlig være en del av en serie med flere artister, men så var det noen som utsatte til det ikke ble noe. Men godt mulig vi gjenoppliver denne serien.

Hiawata! - These boys and this band is all i know
 

Dette er min personlige favoritt av Hiawata!-skivene, og jeg synes det var litt stas å kunne matche dem og Kenneth. Jeg synes det funka drit bra. Og det er jo litt morsomt at siden den gang så har Tore og Kenneth starta Heyerdahl.
 

Jeg slenger til en ekstra:

Torkelsen - Torkelsen
 

Idéen til den plata her kom til mens Kristian Torkelsen fortsatt var en del av Munn til Munn Metoden. Han begynte å sende meg litt låtskisser, jeg ble gira og foreslo en liten digital EP. Men når Munn til Munn Metoden imploderte så endte vi heldigvis opp som et album, og jeg ble i prosessen enda bedre kjent med Kristian som person og musiker. Et enormt talent, og jækla fin fyr. Litt trist at verden aldri får høre Munn til Munn Metoden-skiva, for den hadde blitt skikkelig bra, men om det var det som måtte til for å kickestarte hans solokarriere så er det helt greit.

Noen tips til folk som vil skape sitt eget plateselskap?
 

Kommer an på motivasjonen. Er du som meg så pass på at du gir ut bra ting. Ting du elsker. Og våg å si nei til ting du ikke står inne for 100%, selv om artistene er på vei opp.
 

Hvilke uavhengige plateselskap har du selv sansen for?
 

Smalltown Supersound, Merge, True Panther Sounds er labels jeg liker godt.

Hva er ditt syn på streaming/strømming?
 

Elsk/hat-forhold. Elsker at jeg kan få hørt så og si hva som helst, når som helst. Samtidig så hater jeg at ting er så praktisk og enkelt.

Hvilke artister skulle du ønske du hadde i din egen stall?
 

Sånn bortsett fra The Replacements og Jim O´Rourke? Av norske acts som jeg tenker at jeg gjerne kunne hatt i stallen så vil jeg si Kaja Gunnufsen, Aiming for Enrike, Chain Wallet, Verdensrommet, Razika, Jenny Hval. Og sikkert noen flere.
 

Hvorfor navnet SellOut?
 

Haha, det er litt funny, og litt pinlig. Først og fremst vil jeg si at det å finne på et kult label navn ikke er lett. Og at André, 31år ikke nødvendigvis ville foreslått det samme som André, 21år. Men uansett…på den tiden der så frekventerte jeg mye punk-forum på nett. Bl.a All in Black Zine sitt forum. Det var et punk/hardcore-nettsted. Og der var det jævlig strengt når det gjaldt hva som var innafor og hva som var sellout. Så da tenkte jeg: "fuck dette, jeg kaller labelen min for sellout!". Når det er sagt så synes jeg fortsatt navnet er helt OK.
 

Hva kan vi vente oss av utgivelser framover?
 

Det kommer en EP fra Snasen 17. november, og et album fra samme kar rundt februar. Det kommer en ny EP fra Violet Dream. Et par EPer fra Torkelsen neste år, inkludert en på våren. En EP fra Safariari! Det blir gøy. Et album fra Benjamin Finger på nyåret. En EP fra Løchstøer.  Men i tillegg til dette så kommer det en liten samleskive første uka i desember nå i år. Det blir en jubileumsutgivelse med låter av ulike artister som alle har et felles utgangspunkt: de baserer låtene på samples fra vår aller første utgivelse Kenneth Ishak - Northern Exposure.

Fortell litt om hva som skal skje på 10-årsfesten.
 

Det blir rett og slett jævlig tett med konserter. Mange på kort tid. Løchstøer, Benjamin Finger, Kenneth Ishak & The Freedom Machines, Snasen, Torkelsen og Hiawata! som skal spille debutalbumet sitt fra start til slutt. Blir hektisk og veldig veldig gøy.

Vi kommer,og gleder oss som alltid! Event her!

Erick Ellectrick , 11.november 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!