Sřk

Sandra Kolstad - Zero Gravity State of Mind

Hemmeligheten ligger i deltajene.

Sandra Kolstad er ute med sitt tredje soloalbum. Hun sjonglerer med elektronisk musikk ispedd akustiske innslag. Det er en kreativ og behagelig pop som ligger i bunn, og selv om man kastes hit og dit gjennom de elleve sporene er det likevel balansert og helstøpt.

Jeg liker de underfundige twistene hun baker inn. Som en lavmælt jodling i begynnelsen av «Eartquake», eller i «Valerie» hvor hun trekker inn en skranglete jazzfølelse og blander det med noe som kan minne om en form for postapokalyptisk musikalshit (et bilde som sikkert kan være noe vanskelig å se for seg, men lytt så skjønner du).

I låta «Roots», og delvis «Ice Age», beviser hun at hun behersker stilen "Kvinne synger ved piano", hvor hun benytter tangentene og stemmen sin som eneste hjelpemidler. Hun viser allsidigheten i låtene, som lever forskjellige liv i ytterkantene av samme sjanger. Fra Lady Gaga-inspirerte «Benjamin» via keyboardpop i «Million» til norrøn vettemusikk i «Moon».

Man finner noe pling-plong-musikk, og det er ikke hver gang at uforventede momenter er det aller beste for en låt, men at norsk musikk går denne veien er strålende. Litt som Sandra Kolstad sin musikk generelt; drømmende og fremtidsrettet.

Julie Nordnes Paulsen , 28.oktober 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!