Sřk

Dark Times - Give

GYLLENE TIDER

Etter at jeg hadde hørt debutplata til Dark Times for første gang, forkynnet jeg entusiastisk at dette var årets norske skive.

Dette til tross for at Give er det tredje norske albumet jeg har hørt i 2014. Jeg er med andre ord ikke den mest ivrige ny musikk-entusiasten der ute. Men jeg vet jeg har rett, og tenkte jeg skulle bevise dette ved ved hjelp av to punkter:

1. Musikken (og vokalen til Ann Kristin Traaen) minner meg om den første EP-en til Redd Kross, samt de kanadiske pønk-legendene CPC Gangbangs. Alt som minner meg om dette, er best.

2. Den hardtslående trioen får noe så (tilsynelatende) enkelt som «tregrepspønk» til å låte nærmest skremmende inspirerende.

Det holder egentlig i lange baner, og jeg vet ikke helt hva mer jeg skal si. Ord gir liksom ikke mening og jeg er heldigvis ingen profesjonell musikkjournalist. Dark Times rocker hardere enn alle andre akkurat nå, og har låter det regelrett gnistrer av. Bare sjekk ut de to siste kuttene på albumet; "Almost" og "Lies" (herregud for en vokal!) og prøv og fortell meg noe annet.

Give er en rå, ekstatisk affære, godt hjulpet av produsent-duoen Pål Bredrup (Okkultokrati, Haust) og Trond Mjøen (Haraball, Haust, Mirror Lakes), som får bandet til å skinne herlig upolert den lille halvtimen skiva varer. Og best av alt? Det høres ut som om bandet har det jævlig gøy. Skru opp!

Releasefest på The Crossroad Club 18. oktober. Event her!

David Dajani , 10.oktober 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!