Sk

Emilie Nicolas - Like I´m A Warrior

Konsekvent, sammensatt og krevende i sin enkelthet. Og årets fineste plate.

Første gang jeg lyttet til dette albumet syklet jeg gjennom høstkjølige Oslo-gater med en stålblå, isklar himmel over meg. Nå bør jeg egentlig ikke høre på musikk i trafikken, for jeg er en forferdelig syklist som bytter på å kjøre på fortauet og i veien, og jeg fyker over gangfeltene uten hint av å skulle gå av sykkelen. Men uansett, det er selve høstfølelsen som er poenget her, som en beskrivelse av dette albumet. Det oser frostrøyk, blå timer og det varme i det kalde.

Låta Pstereo var kanskje en av fjorårets vakreste låter. Blandingen av enkelhet, melankoli og en stemme som kan brenne gjennom is resulterte ikke bare i en hit og høy rotasjon på radioen, men ga også Emilie Nicolas et navn. Man sluttet å uttale s’en i slutten av navnet hennes.

Hvor gammel er du egentlig Emilie? Det er en nerve gjennom albumet som går tvers gjennom sjela, borrer seg ut av ryggen, sildrer ned i tærne og svømmer i hodet. Med en dybde andre artister søker gjennom hele livet hypnotiserer, eksperimenter og overrasker hun. Det er ikke helt innovasjon, for vi har lyttet til lignende kunstnerisk frihet tidligere, men det er forførende, levende, dunkelt og ekte. I dypet beveger hun seg inn i landskapet til artister som Susanne Sundfør, og omfavner det hele med sammensatt poesi og nyanser. I låtene som "Charge", "Melancholia" og "Fail" fanger hun alvorstung popelektronika. I Games synger hun nesten duett med seg selv. Det er forfriskende at noen satser med begge føttene og treffer overflaten uten sprut.

Hvis jeg mot formodning havner i trikkeskinnene med bysykkelen min og møter asfalten med hjelmløst hode, ønsker jeg meg "Nobody Knows" eller "Grown Up" i begravelsen.

Julie Nordnes Paulsen , 24.september 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!