Sřk

Hiawata - The Darkside

Kobler mac` n til stereo`n og trykker play nok en gang.

Jeg får en forespørsel via sms fra Erick Ellectrick om jeg vil anmelde den nye Hiawata-plata. Jeg skulle visst se på det som en unik mulighet til å oppleve verden fra en annen side. Hva nå det måtte bety.

Jeg ser straks for meg en fremtid som plateanmelder med en voksende vinylsamling og takker høflig ja. Skuffelsen var derfor stor da jeg åpnet mailen og fikk en link til Soundcloud. Plata i sin helhet, uten muligheter til å hoppe rett til neste låt. Min karriære som musikkanmelder stopper derfor etter The Darkside.

Mitt forhold til Hiawata er redusert til fester av ymse karakter hos tidligere nevnte kunstner. Hiawata og John Olav Nilsen. Jeg trykker play på soundcloud. Volumet er ganske lavt. Jeg hører noe klimpring fra et piano eller en synth. (Kan man klimpre på tangenter?) En melankolsk, men samtidig munter melodi strømmer ut fra mac`n. Jeg koker linsesuppe i den nye trykkoker´n. Har aldri gjort det før. Må konse på musikken nå. Har tross alt fått et slikt ærefylt oppdrag… Fyller koppen med kaffe fra termosen som jeg ikke rakk å drikke på jobb, finner frem en marsipan av merket Anthon Berg. Må hygge meg! Jeg hører Tore synge om at han er gift og glad, at han har unger. Kameraten har også unger og de er visst bestevenner. Høres jo fortreffelig ut! Kunne nesten tro han sang om seg selv. Må passe på suppa… Det piper i koker`n. Jeg prøver oppkoket! Smaken er fortreffelig! Noe skjer… Magen lager underlige lyder… Hiawata messer om noen nostalgiske damer, eller venner… Får det ikke med meg… Kaffen, marsipanen og linsene har satt futt i sakene! Hellige hellsikkes dritt!! Den arabiske våren i tarmsystemet!!! Oååååå kommer det fra mac`n… Klarer ikke å høre skikkelig etter…

Jeg rømmer på dass. Vel tilbake fra toalettbesøket og Hiawata har lagt gitarene på hylla. Mac`n er tyst. Jeg kjenner med en gang et snev av dårlig samvittighet av å drite midt i timen.

Må begynne på nytt… Jeg vil kvikke meg opp med noe forfriskende og tar en titt i barskapet; En halv flaske ildvann brent hos en nabo, en flaske rødt fra Romania, kjøpt i Sverige, en flaske hjemmelaget cider. Jeg begynner med en støyt av ildvannet og blir øyeblikkelig i bedre humør.

Kobler mac` n til stereo`n og trykker play nok en gang.

Noen har miksa plata på nytt mens jeg var på dass. Back Again og Take Me låter fantastisk. Tore har nok skrevet om teksten også. Han synger om fortida nå... Det er visst fortida som er greia… Reaksjonær!!! Alt var bedre før. Det kan vi like!! Mulig det bare er noe damegreier... Veit da faen… Dandy heter låta. Handler om en venn som ikke ble med i bandet… Hvor har han blitt av nå mon tro?

Han har cut the strings og driver med bedre ting… Kanskje han har blitt studieveileder? Speaker er neste ut. En finfin sang, men jeg må bruke headphones for å forstå hva den utenlandske fyren babler om i versa. Så kommer albumets hittils største opptur: SHE SAID. Hviken fortreffelig vise! Ildvannet minker. Love`em er en låt om gutta boys. Fuzz er en oåååå-låt. Tomorrow er en trudelutt om en bestevenn eller en dame, muligens begge deler. Vrenggitar, trommer og bass og en synth her og der… Har ikke peiling på sånt! Sistelåta bekrefter hva jeg først tenkte om Hiawatas hang til nostalgi, men den er litt kjedelig og seriøs. Skulle egentlig ønske She Said hadde vart plata ut… Kona må ha mac`n. Nå må jeg legge på. Min karriære som musikkanmelder er over. Erik, gidder du gå igjennom og sjekke og og å- feil. Resten av feila kan stå…

Mvh Ivar Nikolaisen

PS. Saklig oppsummert: Et knakanes godt poparbeid fra Hiawata. Vinylfestreleasekonsert på Last Train 9. Oktober.

Erick Ellectrick , 11.september 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!