Sřk

OnklP & De Fjerne Slektningene - Slekta

En forførende, rørende og helstøpt hybrid.

Etter å ha figurert som en av de virkelige ekte badboysa i norsk musikkliv tar OnklP det hele et steg videre når han nå får med seg fintfolk fra bl.a. Obey Okay, Oslo Ess og Turbonegro for å mekke en skikkelig god crossover eller rap/rock-plate om du vil. På papiret kan det leses som en idé som ble unnfanget på Bonanza ved Youngstorget for et års tid siden. Og det er jo nettopp det er. Forskjellen fra andre typer ideer som ofte kommer i en kreativ rus er at dette funker. Og ble noe av.

Det er ikke hiphop, det er ikke rock heller. Det er nesten mer fristende å kalle Slekta for ska-punk anno 2014. Førstesingelen "Panderosa" minner lett om salige Joachim Nielsen aka Jokke sin "Alt Kan Repeteres" kompa opp med et yngre Rancid på sentralstimulerende. Rett og slett en farlig fengende låt. Vi får servert følsomme og smarte observasjoner fra et liv levd i høygir med alt det innebærer av oppturer og nedturer.

På et vellykket album er det vanskelig å trekke fram gode eksempler på hva som er best, men "Myk Landing", "Tinghus BLues" og "Dem" har så mye godt (og vondt) ved seg at jeg faenmeg blir helt rørt. Jeg har aldri hørt Jaa9 så sulten (og god) på lenge heller. Mye ligger til rette for at Onkl & Slekta skal få et stort publikum, og det er faen så fortjent. Si hva du vil om Onkl P sine tabloide krumspring. Si hva du vil om norskspråkelig punkrock, men dette er på helt på høyden av hva du kommer til å høre dette året.

For å avslutte dykker vi ned i arkivet, ønsker alle en god nasjonaldag, tar et dykk i lyrikkbanken og sier: "Det er sommer, det er sol og det er hogasesong".

Erick Ellectrick , 16.mai 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!