Sřk

Todd Terje - It´s Album Time

Norsk electronica med smak av sol, strender og varme. Suck on that, norske klima.

Todd Terje er en av disse norske electronicaartistene som får mye oppmerksomhet i utlandet, og dermed bringer sårt trengt stolthet til den norske folkesjela. Da Inspector Norse kom ut, ble det klart at fyren også har talentet til å backe opp hypen (yo). At han mixer inn halvgode ordspill og småslapp humor, gir også en eim av svett sjarm.

Albumet kom ut for et par uker siden, og heter naturlig nok "It´s album time". Og det er det (album time, altså). Skiva er fylt opp av freshe beats, herlige åttitallssynthbassriff, myke synther og glidende overganger - en type skive du setter på fra starten og lar spille seg ferdig, før du evt. trykker på play igjen fordi det virker som for mye arbeid å sette på noe annet og du har jo allerede knyttet et slags trygt bånd til musikken så det virker skremmende å skulle begi seg ut på noe helt annet også er du jo fanget i tidsklemma hva hvis neste skive du ville vurdert å sette på ikke hadde vært verdt det nei da er det like greit å gi Todd Terje en runde til i ringen. Og du vil høre grooven fra Delorean Dynamite enda en gang, den gir mening til tilværelsen din.

Bryan Ferry gjestesynger småhest (shetlandsponny) på rolige Johnny and Mary, noe som er kult nok i seg selv. Og skiva avslutter på topp med nevnte Inspector Norse, men ikke før du har prøvd å sofadanse til Alfonso Muskedunder og lent deg tilbake til Swing Star (pt. 1 og 2, siden sånn låtoppdeling er tøft).

Fin skive. Hør på den, du.

Eivind August W. Stuen , 11.mai 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!