Sřk

Petter Baarli - You Petter B. Good

Et vellykka, rĂĄtt og godt soloalbum fra en av verdens beste gitarister. Noen helter er bedre enn andre.

Den aller første gangen jeg møtte Petter Baarli var jeg 17 eller 18 år gammel, kompisen min to år yngre. Vi skulle prøve å komme inn på en Backstreet Girls-konsert, men var usikre på om vi kom inn. Eller var vi så sjukt tidlig ute (noe man var redd for før) at de så rett gjennom oss? Det gjorde ikke så mye. Før vi i det hele tatt rakk åpne kjeften/vise legg til han i døra kom det en svarthåra fyr i blå skjorte med hvite prikker, trange svarte jeans og ringer i ørene som sa de deiligste ordene i hele verden unge menn kan høre: "Disse gutta, de er med meg de". Vi kjente ham ikke, men vi visste godt hvem han var. Det var Petter Baarli. Den Petter Baarli. Han la riff-armene sine rundt svane-nakkene våre, dro oss inn i lokalet forbi vaktene og der vanka det gratis øl, signerte skiver og t-skjorter. T-skjorter og skiver jeg den dag beskytter som om det skulle vært den hellige gral. Men viktigst av alt: En leksjon i "Hvordan aritster burde behandle sine fans".

Jeg kommer til å huske den kvelden så lenge jeg lever.

Enda en nydelig historie om en av rockens mest ekte menn. Som også er en av de beste gitaristene som har planta sine platåsko hardt i vår ødelagte klode. Mannen med ca. 50+ gitarer som nekter å spelle pop. Og som hjernen, hjulet og drivkraften bak legendariske Backstreet Girls er det vel bare på tide at mannen slipper sin egen soloskive?

Det ligger mye klasssisk rockhistorie her. Veldig mye. Dette er noe Herr Baarli behersker bedre enn noen andre i Nord-Europa. Vi hører Chuck Berry, vi får australske rockeband-riff, vi får hint til The Boys, Sex Pistols, tidlig Buzzcocks og den steingode punkbølgen som kom på slutten av 70-tallet, Det viktigste av alt er uansett: Vi får masse Petter Baarli. Og det skal vi prise oss lykkeliige for. Og når den 16 låter lange solodebuten ender med en knakende god (og riktig) låt som "The Best" er alt riktig.

Til ære for Petter tar vi flere runder til. Dette er Petter Baarli for faen! Byens beste!

 

Erick Ellectrick , 28.mars 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!