Sřk

Disaster In The Universe - Coconut Message

Disaster in the universe sitt debutalbum varer ikke lenger enn en drøy halv time, og er et dypdykk i en boblende, undersjøisk jungel.

Det er mye som indikerer at dette er et band som ønsker og symboliseres med strandfester, paraplydrinker og bølgeskvulp; med låttitler som "Beach House", "Feed the Bubbles" og "Sunlight" At de kaller albumet Coconut Message og at selve coveret viser en himmelsk lagune (bokstavelig talt) er jo heller ikke selvmotsigende.

De betegner sin sjanger som “psykedelisk-elektropica-rock”. Det er like alternativt som det er eksperimentelt, og gjør det vanskelig å være konsekvent. For de spiller seg langt inn i et fiktivt drømmeland hvor fasitsvar uteblir. Og spørsmålet vi da kanskje ikke trenger et svar på er: Treffer de blink med sin sjangerdefinisjon? Det er ikke så nøye. Det er for det meste flytende, forfriskende toner med noen underfundige varierte låter som trekker inn reaggaepreg og afrikansk stammemusikk. Og til tross for at de jevnt over kjører samme oppskrift er mangfoldig og lekent to stikkord som opptrer ganske så passende.

Dosser Brandts vokal fungerer og gjør låtene lett gjenkjennelige, men stemmen hans kan til tider nå bristepunktet og balanserer ikke alltid like virkningsfullt. Det er likevel særegent og karismatisk, og som albumet lover: veldig bekymringsløst. For selv med et bandnavn som «Disaster in the universe» virker det ikke som om de ønsker noe annet enn å spre tropisk gladfølelse.

Julie Nordnes Paulsen , 19.mars 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!