Sřk









Kaja Gunnufsen - Faen Kaja

I utgangspunktet var jeg satans skeptisk til denne skiva. Men var en megasøt stemme og nødrim noe for meg likavæl? Ser nesten sånn ut.

At man aldri skal stole på førsteinntrykket er noe vi alle har lært av å surre rundt her på Furore i Harare i x-antall år. Selv har jeg sett Kaja Gunnufsen live opptil flere ganger uten at jeg helt catcha greia (høres alltid tøffere ut med en a-ending på ordene gjør det ikke?). Ord som "bittersøt", "sjarmerende" og "ironisk" har vært brukt om Gunnufsen tidligere og ja, ved først ørekast kan det kanskje stemme også. Men det bor mye mer i Faen Kaja og i Kaja Gunnufsen enn det man legger merke til første gang. Nå må det også sies at jeg kan være fullstendig vrang første gang jeg hører noe som ikke er The Fall heller.

Kaja Gunnufsen har forstått en hel del ting om låtmekking og beviser det sterkt på sitt første album. Repeterende temaer og det jeg i ingressen kalte nødrim blir snudd til hennes fordel, det blir en helhet og en ramme som pakker Faen Kaja inn som et originalt album det ikke finnes mange av i skandinavisk målestokk. Det nærmeste må nesten være Annika Norlin fra Säkert! og Hello Saferide.

Tekstene skiller seg ut fra andre artister og går du gatelangs uavhengig av årstid eller tid på døgnet kommer du til å FØLE noe av denne skiva. Og ingenting er vel bedre enn det? Totalt sett er Faen Kaja en utgivelse man må høre, føle og oppleve flere ganger. Og når Handerre Linni (muligens landets beste rapper) stilles i skyggen på "Høst" sier det litt om hvor bra Faen Kaja er.

Skiva slippes ikke før 7. mars, men du kan se Kaja (later som vi er på fornavn nå, Kaja!) på by:Larm som sparkes i gang as we speak. Hun spiller på fredag i WIMP-teltet og lørdag på Herr Nilsen. Dit burde dere dra!

Og jeg ungikk å bruke frasen: "Faen Kaja! Bra skive, ass!".

Erick Ellectrick , 26.februar 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!