Sk

Shy for Shore - 1985

Etter å ha hørt singelen Then the Heartbreak i årets Urørt-konkurranse, hadde jeg forventninger om at EP-en 1985 skulle være like catchy, men den gang ei.

Singelen er det mest oppmerksomhetsverdige Shy for Shore har utgitt foreløpig, men likevel, 1985 har en nydelig atmosfære.

Inspirert av soundtracket til Drive, bestemte paret seg for at gitar var ut og synth var inn – kjærlighetsbarnet Shy For Shore skulle være en hybrid mellom åttitallets synthesizer-bonanza og moderne elektro. 1985 er melodiøs, drømmende elektropop med ulmende vibber av usikkerhet og angst. Låtene har en kool Twin Peaks-ish sound over seg og ut av stereoen flyter nesten enerverende klokkeklar vokal, svevende elektrobølger og dansbare rytmer – om enn passe anonyme.

Både EP-tittelen og vokalist Mari Nordéns turkis/lilla hår viser til bandets forkjærlighet for all things 80’s, men de fire låtene bærer ikke tydeligere preg av denne inspirasjonen enn et akkurat passe moderne lydbilde med eterisk synth og et kjølig preg av gloheit kjærlighet. Låtene blir drevet framover av sterke vokal- og basslinjer, og tekstene er framtredende og hjerteskjærende naive. Sukkersøte småpikedrømmer overskya av melankoli og tenåringsangst. Svevende og tidvis ganske tilfredsstillende vakkert. "Teenage Pains" er første singel fra EP-en, men det er åpningslåta "1985" som setter seg best i hjernebarken. "Composure" minner meg en smule om Fredensborg Fritidsklubb på nittitallet hvor vi dansa til trance med glowsticks og piller i kjeften.

1985 er noe uoriginal. Første reaksjon er at jeg har hørt det før. Men unge musikere som på skjelvende bein prøver seg fram som bambi på isen er ganske så sjarmerende likevel, selv om helhetsinntrykket er at det mangler litt tæl.

Jeg skal absolutt få med meg bandet på By:Larm, for jeg håper og tror at de har større slagkraft på scenen.

Karin Olås , 25.februar 2014

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!