Sřk

Intervju: Eline Thorp

Eline Thorp er aktuell med singelen "The Game". Vi tok sĂĄ klart en liten prat.

Hei, Eline. Går det bra om dagen?
 

- Ja, takk, nå går det veldig bra. Deilig å endelig få vise musikk jeg kun har holdt for meg selv de siste månedene.
 

Går det an å putte musikken din i en spesifikk sjanger?
 

- Det har jeg prøvd på, men jeg klarer ikke helt finne ut av det. Jeg liker ikke å kalle det pop fordi jeg syns det er en altfor stor kategori. Har prøvd å kalle den alternativ, men den er jo ikke speisa nok til det. Jeg liker å kalle den "annen" pop, kanskje.
 

Hva er høydepunktene i karrieren til nå?
 

- Jeg har vært helt fantastisk heldig, og har fått oppleve mer enn jeg har drømt om allerede. Men jeg tror nok det er to minner som stikker seg litt ekstra fram, og det var da jeg og bassisten min Erlend ble gjenkjent av selveste Wolf Gang på Gardermoen. Å snakke om hvor neste konsert er og sånt med et band du liker skikkelig godt, er veldig rart. Mitt største høydepunkt var nok derimot mitt aller første, da jeg ble ringt opp i engelsktimen min og fikk høre at jeg skulle få spille på by:Larm i 2011. Jeg hoppet gråtende ut i skolegangen. Jeg tror aldri jeg har vært så lykkelig som det jeg var resten av den dagen.
 

Hvor lenge har du holdt på med musikk?
 

- Alltid tror jeg. Siden jeg sang i barnekor da jeg var lita og sloss om "solovers" på salme nr. 119 til jeg fant ut at låtskriving var min eneste måte å formidle meg ordentlig på.
 

Har du noen musikalske forbilder?
 

- Justin Vernon får meg alltid til å gråte. Uansett hva han gjør blir det bra. Vanvittig irriterende og vakkert. Om jeg kunne rørt noen på den måten han rører meg har jeg lyktes med det jeg gjør.
 

Favorittplass i hele verden?
 

- Hos søsteren min, Åshild, på en tirsdag.
 

Hvis du kunne velge: By eller land?
 

- Land, uten tvil! Nå har jeg bare bodd i byen i noen få måneder og jeg liker det veldig godt, men det kan ikke måle seg med den friheten jeg får i hjembygda mi, Hamarøy, hvor jeg bare kan løpe rett fra soverommet mitt og inn i skogen på under et minutt. Jeg trenger den stillheten og alenetiden jeg kun kan få på landet.
 

Har du noe spesielt forhold til høsten? Siden vi er inne i den årstiden nå og nordmenn elsker å prate om været liksom.
 

- Høsten er favorittårstiden min. Ventetiden før jul og før mørketida er så deilig. Jeg kan sitte inne og drikke te og gå ut og vasse i blader. Selv om høsten ofte kan bidra med litt ekstra ubehag i humøret gjør den opp for seg med alle fargene og den gode lufta. Alt er mye finere.
 

Hvis du måtte anbefale leserene våre tre plater, hvilke?
 

- Den første jeg tenker på da er James Blake sin siste, Overgrown, som jeg har hørt mye på i det siste. Var på konserten hans her i Oslo for noen uker siden og han er helt fantastisk. Min favoritt gjennom tidene er Regina Spektors Begin to Hope som på en måte var mitt siste "barndomsalbum". Jeg hører egentlig ganske sjeldent på det, men når jeg gjør det er alle tekstene like kjente og følelsene like gode. Siste plate må bli Kråkesølvs første, Trådnøsting, som på en måte viste meg hvilken retning jeg ville gå verdimessig når det kom til musikk. Den beviste at man kan gjøre akkurat det man selv ønsker og gå en egen uavhengig vei.
 

Har du noen favoritt-superhelt?
 

- Av de klassiske eller av fritt valg? Av de klassiske må det være Spiderman, for han kan jo skyte ut spindelvev fra håndleddet. Jeg prøvde på det da jeg var lita, men fant ingen metoder. Av fritt valg må jeg si mamma eller pappa. Sånn for å være hyggelig. - Neida, de er ordentlig superhelter. De hjelper til alltid med alt fra å lære meg å strikke lester til å skrive fakturaer for meg.
 

Hvilken film er den beste du noen gang har sett på kino?
 

- Den første Istidfilmen et halvt år etter at den hadde kommet ut på VHS. Vi var tre stykker som hadde møtt opp på Bygdekinoen (som kun kom til bygda én gang i måneden). Meg og venninnen min på 10 år, og en pensjonist. Latterstøyet liknet full sal og det var jo ganske kult å få nesten hele kinosalen/gymsalen for seg selv.
 

Hva kan vi forvente av deg framover?
 

- Nå slipper jeg min første singel, The Game, og så blir det plateslipp på nyåret. Så mer musikk kan absolutt forventes.

Erick Ellectrick , 22.oktober 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!