Sřk

Intervju: Supermoon

Vi har snakka med PĂĄl Felix fra Supermoon. Et relativt ferskt bekjentskap for noen.

Hvorfor har du valgt å sette sammen et band nå? Lei av å være solo? Lei ditt eget selskap?
 

- Hehe, det handler vel ikke om at jeg er lei av mitt eget selskap. Det hørtes jo trist ut. Heller at jeg ville skape musikk med flere mennesker og tilføye noe mer. Variere.

Og hvorfor akkurat de menneskene du valgte?
 

- Fordi både Lars og Celine synger klokkerent, har hjertet på rett sted og gir alt. De er rett og slett to sabla fine og flinke folk. Jeg mener, Celine kan spille blokkfløyte! Haha

Viktig for deg at de også treffer deg personlig og ikke bare musikalsk?
 

- Superviktig! God bandkjemi er helt avgjørende. Vi ler stort sett mer enn vi øver. Vi bytter på å ligge på gulvet med latterkrampe.

Hvor vil du med musikken? Hva er viktig for deg å formidle?
 

- Jeg forsøker å fylle tekstene mine med innhold som gir mening. Formidle tro, håp og kjærlighet. Fremfor å dyrke det negative, heller fokusere på det positive her i livet. De mørke tekstene jeg skriver har derfor ikke blitt en del av Supermoon sitt repertoar, men vi får se hva som skjer. Det jo være litt kontrast, så vi får se.

Du har jo gjort noen forsøk før… hva er annereldes nå?
 

- For meg handler det om å skape. Være i bevegelse. Gjøre ting som gir mening. Jeg har opplevd veldig mye de seneste årene som kommer frem i musikken. Dessuten er det selvfølgelig noe annet nå ettersom vi tre personer. Et band. Riktignok er det fortsatt jeg som skriver låtene, men det fremføres som trio. Det føles veldig riktig. Det føles bra.

Hvor nært opp mot å utløse ditt potensialle for den beste musikken du kan lage tror du at du er nå med "Pure Bliss"?
 

- Vanskelig å si. Jeg syns låta har blitt veldig fin og håper at andre syns det samme. Jeg har sterk tro på alle de nye sangene, egentlig.

Viktig med tro på seg sjæl. Fortell litt om bakgrunnen for låta!
 

- Pure Bliss ble til etter at jeg mistet moren min. Den er til henne. Den handler også om å komme seg videre. Se lyst på livet. Jeg startet med meditasjon omtrent da låta ble skrevet, og håpet å oppleve det David Lynch beskriver som "Pure Bliss". Derfor tittelen.

Hvordan er det å jobbe med Kenneth Ishak? Er han like humørsyk som det ryktes? Presser han deg til å drikke rom og cola?
 

- Kenneth er dritkul. Avslappa, kreativ og tallentfull. Det er faktisk han som spiller trommer på låta. Han var med på å arrangere låta og kom med masse dødsfine innspill. Han er dessuten veldig effektiv, noe jeg liker godt. Han snur seg raskt. Vi har kjent hverandre lenge, så vi blir stort sett enige også når vi er uenige. Hehe. Nei, jeg syns ikke han er humørsyk, egentlig.

Presset han deg til noe annet mot din vilje?
 

- Det er nok heller omvendt.

Når kommer skiva og hva kan vi forvente?
 

- Vi har ikke noe dato enda, men nå går vi snart i studio, så det bør vel være klart til mars, april? Iallefall før sommeren 2014. Det kommer til å bli harmonier, varme, driv og masse hud. Vi er kler oss nakne og gir alt. Hehe.

Hvor mye av Steinerskolebakgrunnen din følger deg den dag i dag?
 

- Oi, hva dere vet! Ēn gang steinerbarn alltid steinerbarn, er det ikke sånn, da? Jeg gikk jo for kunsten, så det sier vel nok...

Tror du ikke vi kan research, mann? Vi hørte om en rottehale også, men den lot vi ligge.

Flott video. Hva er ditt forhold til regissøren Per Heimly?
 

- Takk! Vi er superhappy. Kjenner Per fra gammelt av. Vi er begge regissører så vi har vært i samme omgangskrets i mange år. Når jeg spurte han om å lage video takket han umiddelbart ja. Det var veldig kult. Han er jo en legende og en av norges flinkeste fotografer.

Var det han som foreslo at det skulle være med en pen jente eller?
 

- Vi snakket vel bare frem og tilbake om ulike løsninger, også ble vi enig om at det ville være fint å ha en slags "gudinne" til å representere den som det synges om i låta.

...eh, hva handler den om forresten? Bortsett fra at det er med en pen jente.
 

- Låta eller videoen? Videoen tar for seg meg og henne. Vi møtes aldri, men vi er nære allikevel. Som når man har kontakt med en som man har mistet. Vedkommende er ikke borte selv om man ikke lengre møtes som før.

Hvem er hun?
 

- Marianne Lindbäck, heter hun. Hun er skuespiller og et naturtalent fremfor kamera. Tror hun bare er tjue år eller noe.

Kan du hooke oss opp?
 

- Hun er på Facebook ;-)


 

Erick Ellectrick , 1.oktober 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!