Sřk

Intervju: Exploding Head Syndrome

VI har tatt en kjapp en (ikke tenk koffert nå da...) med gitarist Morten Rørvig i debutalbumaktuelle (puh...) Exploding Head Syndrome.

Heiheihei. Kan dere forklare historien bak EHS?

- Historien bak Exploding Head Syndrome er ikke særlig orginal. Den er som så mange andre band sin historie; to karer som har spilt sammen i band før treffes plutselig igjen og finner ut at de skal starte band igjen. For EHS sin del traff Eirik og Morten hverandre igjen litt for seint, for de fant ut at det var lurt å starte et pønkeband i en alder av 30. Men sånn ble det nå. Sensommeren 2010 var bandet komplett med Eirik på vokal, Morten og Geir på gitar, Bjørnar på bass og Lars på trommer. Geir er for tiden på tjuvperm hos Kaizers Orchestra så vi har fått med oss bassefar Remi på gitar.

Er det fortsatt drømmen om å bli rockestjerner som driver dere?

- Jeg tror vi alle har en drøm om å bli rockestjerne, men en må kanskje være realist og si at en kanskje er blitt for gammel for å bli rockestjerne (utenom Geir for han er allerede en gammel rockestjerne). Det som driver oss er å spille live. Det er ingen følelse som er bedre enn når publikum responderer på det en gjør. Om vi noen gang blir rockestjerner har jeg min tvil på, men vi skal fortsette å gjøre det vi elsker å gjøre så lenge vi elsker å gjøre det. <3

Hva er egentlig et "eksploderende hode-syndrom"? Er det noe i samme gata som selvantennende mennesker?

- Exploding Head Syndrome er et reelt syndrom, tro det eller ei. Det er en form for hypnagog hørselshallusinasjon der personen hører en høy lyd inni hodet som kan oppleves som en bombe som sprenger eller et pistolskudd. Det finnes ingen kur for Exploding Head Syndrome.

Dette beskriver egentlig bandet ganske så godt. Vi lever av energiske liveshow, men håper jo at ingen får varige mén av å høre på oss for det finnes ingen kur for Exploding Head Syndrome!!

Hvis dere skulle lage en skive med kun coverlåter (12 spor), hvilke låter hadde det da blitt?

- Vi er ganske glad i å covre låter. Vi hadde et prosjekt der vi skulle covre en låt i måneden. Vi covret låter av bla. Turboneger, Satyricon, Rancid... Disse ligger på nettsiden vår (explodingheadsyndrome.net/tunes) om noen er keen på å høre noen av våre favorittlåter covret ganske dårlig av oss.

Men tilbake til 12 spors coverskive. Jeg kan ikke snakke for alle, men her er i hvert fall min «EHS covrer feite låter» skive (i tilfeldig rekkefølge):

1. Abandon Ship (Gallows)

2. Road Sick (Cancer Bats)

3. Hyena (Rancid)

4. Moved As Mountains, Dreamt Of By The Sea (The Ghost Of A Thousand)

5. Tourette´s (Nirvana)

6. Coup d`ètat (Refused)

7. The Personal Decay (Silver)

8. Broadcasting... (Comeback Kid)

9. Perfect Government (NOFX)

10. Accident Waiting To Happen (Billy Bragg)

11. Suspicious Minds (Elvis)

12. Rodeo (Isocracy)

Sett opp en liste over fem grufulle band.

1. Nickleback

2. Creed

3. Nickleback

4. Nickleback

5. Limp Bizkuitxz eller hvordan det skrives

Hvordan gikk dere fram da dere skulle lage skiva?

- Jeg mekker de fleste av låtene til EHS, og Eirik skriver tekstene. Eirik liker å ha press på seg når han skriver tekstene så låten kan ligge alt fra en uke til seks måneder før vi spiller dem for første gang.

Vi spilte inn en prepod og tok den med til Kenneth Ishak (Heyerdahl / Beezwax). Han er kanskje ikke det naturlige valget for et pønkband, men vi tenkte at det kunne vært interessant å ha en produsent som ikke er i samme sjanger som oss. Vi lot Kenneth ta styringen og en måned seinere var Disciples Of Reason ferdig.

Liker dere å bli satt i bås?

- Ja, hvorfor ikke.

Hvis dere skulle delt ut en sklitakling. Hvem skulle fått den?

- Bjørn Eidsvåg og Fond For Lyd og Bilde. Mannen går med millionoverskudd men søker uansett tilskudd for å lage plate, og det verste av alt får tilskudd. Band som virkelig trenger disse tilskuddene får ikke pga at folk som Bjørn Eidsvåg søker og får tilskudd.

Har dere dagjobb?

- «Don´t quit your day job» er mottoet i EHS så vi jobber alle mann. Lars er mekaniker, Eirik jobber i barnevernet, Bjørnar er vernepleier, Geir er rockestjerne og jeg jobber som filmklipper.

Hvordan ser framtiden ut for EHS?

- Framtiden ser foreløpig grei ut. Om ti dager skal vi varme opp for Satyricon, og i slutten av september spiller vi gravølfestival for Felix i Lillehammer med bla. Oslo Ess og Ronny Pøbel. 9 oktober slipper vi debutalbumet vårt, Disciples Of Reason, så da blir det folkefest på John Dee sammen med våre venner i Ampmandens Døtre og Shot At Dawn.

Hoppla! Og lykke til! Mer om Exploding Head Syndrome her!

Erick Ellectrick , 10.september 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!