Sřk

Litt av noen typer

Litt av noen karakterer.

Det er alltid en fryd å være på festival. Musikk, pils, venner og til tider en stemning som hjelper deg gjennom året når mørketiden kommer. Det er aldri lurt å sette folk i bås, men noen typer møter man alltid på festival. Stein skal hives i glasshus, vi er ofte noen av de typene sjæl også. Her er noen av dem:

KJENDISEN

Dette kan godt være en person du kjenner fra ulike medier, men også en hvermansen. De som først og fremst er på en festival for å se og bli sett. Observeres ofte med solbriller og freshe klær, skulende på andre mens de nipper til den overprisete halvliteren. Som oftest bryr de seg ikke nevneverdig om musikken, men heller om hvor festen fortsetter etterpå og hvem som skal dit.

HEADLINERMANNEN

Dette er personen som kun kjøper billett på grunn av et navn på plakaten. Jo eldre denne personen blir, jo mer rakker han/hun ned på alle bandene som spiller før favorittartisten. Den yngre garde har en tendens til å sette seg helt foran scenen med en gang festivalområdet åpner. På den måten kan de (hvis de er skikkelig, skikkelig heldige) få seg en helt ny favorittartist også. Headlinermannen sees ofte iført en t-skjorte fra favorittartistens forrige turné.

THE RUNNER

Jeg har selv vært en runner flere ganger i løpet av min festivalkarriere. Man beiner rundt med blodsmak i kjeften for å se mest mulig i løpet av kort tid. Alt skal sees! Problemet blir da at du egentlig ikke får med deg spesielt mye likevel. To sanger her og en sang der. Det hjelper ingenting når du er dritsliten og finner ut på slutten av dagen at du egentlig ikke har fått med deg en dritt.

THE PARTYANIMAL

Denne karakteren møter man egentlig overalt. The Partyanimal har som mål: Hvordan dytte nedpå mest mulig alkohol på kortest mulig tid. Forskjellen på The Partyanimal og de andre er at førstnevnte som regel ikke husker en drit av hva han/hun har gjort, hvilke band de har sett eller hvor vennene har blitt av. The Partyanimal passer selvsagt bedre på en festival som Roskilde enn på Norwegian Wood, men har en lei tendens til å alltid dukke opp på mindre festivaler hvor han/hun snubler i kabler, søler øl og faller på folk. Kan ofte høres på lang vei ropende etter låtønsker. ”Spell no’ Zeppelin, a!”

SUTREKOPPEN

”Det var mye bedre her i fjor”. ”Skulle vært på Way Out West i stedet”. ”Kjipt at ikke Animal Collective speller i år”. Låter det kjent? Sutrekoppen trekker ofte med seg sine venner ned til samme nivå. ”Ølen er dyr”. ”Hvorfor har de ikke IPA på fat?”. ”Hvorfor er alle så gira på disse bandene her, a?”. Som regel har Sutrekoppen festet for hardt dagen før og burde tilgis, men noen folk er bare overvonde og kjipe.

NAIVISTEN

Liker alt, hører på dine ubrukelige musikkfacts og traver av sted med et glis rundt munnen mens alle pengene brukes på masse merch med trykk av bandnavn han egentlig ikke veit hvem er i det hele tatt. Lett å ha med å gjøre, men også samme type person som meldte seg inn i Klanen etter å ha sett en Vålerengakamp. På TV.

Man skal aldri rakke ned på folk, men hold et lite øye oppe når festivalsesongen starter. Du kommer garantert til å se flere av disse typene. Eller være en selv. Stein. I. Glasshus.

Vi sees på festival! God sommer.
 

Erick Ellectrick , 19.juni 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!