Sřk

Intervju: Saturday City

Vi har tatt en prat med gutta før de står på scenen under Camp Indie i kveld.

Hei Stian og Magnus!

- Hei.

Hva ligger bak Saturday City navnet?

- Vi er jo født og oppvokst i MossRockCity hvor alle dager er lørdag.

Alle dager er som lørdager? Sist jeg var i Moss føltes det som en spøkelsesby. Tipper jeg var på feil steder. Dere er brødre for de som ikke vet det, så hvem vant brytekampene da dere var små?

- 5 års forskjell i alder gjorde det der til lett match. Den ene armen til Stian er skeivere enn den andre. Det er nok derfor han er blitt så flink på gitar. Vinkelen gjør at han kommer lettere til.

Sant, Stian er rå på gitar. EP´en deres er fantastisk fin. Kan dere love mer av det samme på LP´en?

- Tusen takk! Vi kan love mer av alt. Den forrige EP´en spilte vi inn i kjelleren til mamma. Grunnen til at det ikke er noe trommer med på den plata er fordi det rett og slett ikke var plass til trommer der nede. Denne plata gjør vi i Observatoriet med Kenneth Ishak og der er det plass til trommer. Vi holder oss i samme sjanger altså, men nå har vi mulighet til å skape et større lydbilde når låtene krever det.

Det høres veldig spennende ut! Hvordan vil dere beskrive musikken?

- Furore I Harare har beskrevet den som fantastisk fin. Vi vil nødig motsi fagfolk. Vi kaller det ”soulfull country/folk inspirert pop”. Vi liker å ha en beatlesque touch på greiene våre. Country-vibb med sterke melodier.

Smiger er vi skamløst glade i. Vil dere si dere er mer som John Arne og Bjørn Helge Riise eller Tore Andre og Jostein Flo?

- Står vi på skuldra til hverandre er vi ca like høye som èn Flo-bro’. Men vi går nok for stryningene. De er ikke like spenstige som Riise-gutta, men de syter heller ikke så jævli mye.

De Riise brødrene er vanvittig irriterende. Stian, gratulerer med Spellemannsnominasjon med ditt andre band Death By Unga Bunga. Hvordan opplevde du det? Bare for å nevne det så heiet alle i Furore I Harare på dere.

- Jo, takk! Veldig kult å være med på en fest med så mange kjendiser samlet på et sted altså! Jeg og resten av DBUB har en litt teit "sweet-spot" for kjendiser. Alt fra kongelige til Paradise deltagere er fett! Synd vi ikke vant, enda surere blir det når vinner´n er fra Fredrikstad, men takk for støtten!

Dere ble seriøst ranet. Husker ikke navnet på vinneren, men det var da strengt tatt ikke rock engang! Er det mye brødrekrangling på øvning?

- Neeei… Vi er vel ganske easy going begge to. Men vi har ingen problemer med å fortelle den andre det når det han spiller er ræva.

Hvilke band er dere inspirert av?

- I sentrum står Beatles. Hele katalogen. Til og med ”no9”. Hank Williams, John Martyn, Townes van Zandt, Steve Earle. Ellers er 1#record av Big Star veldig viktig for Saturday City.

Og hvilke band synes dere får ufortjent lite oppmerksomhet?

- Det beste hadde vært om disse musikk og populærkultur bloggene/avisene/nettstedene -bl.a. dere, som jobber aktivt med å finne og skrive om ny musikk hadde fått større plass. Det ville ført til økt fokus på og mer oppmerksomhet til mange band.

Åhh, enda mere smiger. Dette liker vi. Steven Van Zandt eller Townes Van Zandt?

- Little Steven har vært en viktig støttespiller for både The Dahlmanns og Death By Unga Bunga som vi spiller i ved siden av Saturday City. Men Townes er størst. Låtene hans er så bra at man ikke helt vet åssen man skal forholde seg til det. Han skal visstnok en gang ha fått Steve Earle til å knyte han fast til et tre i et forsøk på å slutte å drikke. ”Man kan jo ikke gå på bar når man er bundet fast til et tre..” Sånne folk må man elske!

Townes er en legende! Sist, men ikke minst, det vi alltid er mest nysgjerrige på: Hvilken superhelt ville dere vært?

- Supermann kan fly og se gjennom kjoler.

Touché. Takk så mye gutter!

- Selv takk!

Hvis dere ikke har lyst til å gå glipp av to sykt talentfulle unge brødre anbefales det på det sterkeste å komme seg til Camp Indie på Rockefeller i kveld eller Varnafestivalen i Moss 12. juli.

Foto: Sigbjørn Evensen

Dag Løchstøer Hauge , 16.mai 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!