Sk

Intervju: VED

Nytt bekjentskap du kommer til å elske.

Det sies at dere nå har gått fra å være et soloprosjekt til et band med Spectra. Kommer alle plater fremover til å bli bandplater, eller er det fortsatt litt et énmannsband?

– Både och tror jag, det kommar att vara ett band framför allt live, men också på skiva. Samtidigt kommer nog vissa låtar att spelas in av bara mig, men även kanske soloinspelningar av de andra bandmedlemmarna under namnet VED. Det är en öppen process, vi får se vart den tar oss...

Hvordan foregikk låtskrivinga og innspillingen på Spectra sammenlignet med den forrige plata?

– Den stora skilnader var ju att vi utvecklade materialet som band, i replokalen, och delvis på scen innan vi spelade in det. Spectra är den första skivan med hela bandet. Allt det tidigare är spelat och inspelat av mig själv, heminspelningar, medan Spectra är inspelad i studio. Men arbetet med formen, samplade ljud, redigering etc var ganska likt det sätt som jag jobbat på tidigare.

 Lær dere norsk, a! Spectra består av 2 låter på tilsammen ca 31minutter. Ser dere på det som et album, en EP eller singel?

– Vi ser det nog som en EP, men det definieras som ett album rent tekniskt. Från början var det tänkt att bli en 12" på 45 rpm, men det blev lite för mycket musik så det fick bli en slags muterad LP/EP-varelse.

Var det planlagt at det skulle være to låter på utgivelsen, eller bare skjedde det?

– Det var från början planlagt en EP med 3 låtar, men de två långa låtarna blev till mastodontprojekt så vi koncentrerade oss på dem.

 Hva er planene videre for VED? Kommer dere til Norge?

– Vi hoppas att komma till Norge och spela snart. Annars är det tyskland, Berlin och Hamburg som vi har i sikte. Det finns även planer på spelningar i Kirgisistan, vi har en vän som jobbar där och har kontakter, så det skulle vara mycket spännande.

 Og visste dere at en bok om å hogge ved var en av Norges mest populære bøker en stund?

–Vi har hört om boken, och förstod att ved är något mycket viktigt i Norge. Vi hoppas på att kunna samarbeta med norska vedproducenter och bli sponsrade med snygga yxor och skjortor.

 Er dere selv glade i å hugge ved?

– Jag tror att alla gillar att hugga ved. Tyvärr får man inte elda i lägenheter i Malmö, så det kan gå lång tid mellan yxhuggen.

Sjekk ut mer her!


 

Erick Ellectrick , 7.mars 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!