Sřk

Intervju: Dyveke Kuløy

Vi har slått av en prat med singer/songwriter-prinsessen Dyveke Kuløy som er aktuell med en flott singel. Les da vel.

Hvordan uttaler du Dyveke? Nord-norske Dy-veeeeke eller bare streit opp Dyveke?

- Det er kun min kjære bestemor som blir nitti i April som får lov til å legge trykket på e og kalle meg Dyveeeeeke. Det har hun gjort i 28 år, og nå tror jeg det begynner å bli litt sent å kreve en forandring. Alle andre vil bli korrigert til å legge et mildt og korrekt trykk på Dy Ve og Ke sånn at vi oppnår en tilfredsstillende trestavelseseffekt.
 

Greit å vite. Hvordan kom du i kontakt med John Agnello?

- Det var veldig tilfeldig! Nyttårsaften 2011 traff jeg en fin kar som heter Frode og som spilte i Madrugada. Vi kom i prat, og jeg nevnte at jeg trengte en produsent fremover. Frode foreslo at jeg skulle ta kontakt med John, som jo har produsert og mixet en del for Madrugada. Jeg lo litt av det og tenkte nok i mitt stille sinn at det sikkert hadde vært supert, men at sjansen for at han skulle ville jobbe med meg var heller liten. Men i januar fikk jeg en melding fra Frode som hadde kommet meg i forkjøpet og sendt en del av musikken min som allerede lå ute på nett til John, som i sin tur sendte meg en entusiastisk mail og lurte på når vi kunne begynne! Da ble jeg rimelig glad og paff på en gang kan du si!
 

Og hvordan bare får man med Steve Shelley til å spille trommer?

- John har produsert mye for Sonic Youth og kjenner Steve godt. Også likte Steve låtene og ville gjerne være med. Jeg ble veldig glad da han sa ja!

For ikke snakke om Tad Kubler?!?!

- Litt det samme der! John har jobbet mye med The Hold Steady, så disse fantastisk flinke folka stiller opp når de kan. Og Tad likte også låtene og har bidratt med veldig fine licks og sin egen unike stil. Det løfter lydbildet veldig.

Vi tør ikke tenke på hvor lang den musikerlisten din vil bli på en evt. skive. Når kommer debutalbumet?


- Noen eksakt dato er ikke satt enda, men forhåpentligvis i løpet av året.

Skal du fortsette jobbe med Agnello? Han har sagt et par ganske friske ting om deg kan vi lese av presseskrivet ditt. Hva sier man til slikt?

- Ja, han har sagt ja til å mikse plata sånn at vi bevarer det samme lydbildet og den samme stilen, så det blir nok en tur til New York når den tid kommer. John har jobbet med utrolig mange fantastiske artister. At han trekker frem vår tid i studio som et av sine favorittprosjekter betyr uendelig mye. Vi har også en veldig god tone oss i mellom med veldig mye humor. han ble ihvertfall mer fornøyd med å henge med meg så fort jeg hadde fått et lynkurs i ekte Italianosarkasme, New York style. Vi har enormt mye glede av hverandre! John er kjent som den hyggeligste mannen i bransjen, og det tror jeg jammen er sant.

Vi har hørt rykter om at du skal i studio med Kenneth Ishak også? Pass deg for ham. Skummel type. Neida. Joda. Neida. Bare pass på at du har nok rom og cola. Men ikke for mye. Og til en hver tid.

- Haha! Søren og, jeg burde stukket innom Tax Free´en da jeg kom fra Berlin i stad, for ryktene er sanne! Kenneth skal produsere albumet. Er ikke jeg heldig med folk som vil jobbe med meg så vet ikke jeg! Leste med stor glede og entusiasme de flotte kritikkene Heyerdahl fikk for sitt nye album Øen. Jeg gleder meg veldig til å begynne innspillingene.
 

Er det tilfeldig at dere begge kommer fra Moss?

- Det er nok rimelig tilfeldig ja. Men det kommer da ganske mye bra fra Moss om dagen synes jeg!
 

Kjenner du furore-favorittene i Death By Unga Bunga eller?

- Jada! Moss er jo ikke kjempestort og musikkmiljøet får plass i en skoeske, sånn omtrent. en veldig hyggelig skoeske. Jeg har fulgt med gutta siden de startet og synes det er så utrolig flott at de har kommet dit de er nå. Og spellemann nominasjon er jo toppen av kransepølsa! Jeg er fan! Ole Steinar og jeg har faktisk en artig snøbadehistorie du kan spørre ham om ved en passende anledning.
 

Det kan du banne på at vi skal. Sikkert snuskete kjenner vi han rett. Vi skal spørre han hva en kransepølse er også. Du har gått på LIPA skjønner vi, fikk du trykket han gamle grå i hånden? Lever han egentlig eller er det bare et pr-triks for å trekke studenter og selge skiver?

- Det fikk jeg! Han var veldig lav! Men jeg ble egentlig for første gang i livet veldig star struck. Han sier noen velvalgte ord til hver elev på graduation seremonien og til meg sa han: thanks for putting in all the hard work. Hvorpå jeg stammet frem: Uhm, thænks får mæiking it uhm påssibel mister McCartney sør! Et rimelig pinlig øyeblikk. Ellers er han vel egentlig ikke innom skolen så veldig mye, men rundt graduation tider er han på besøk og gjør en masterclass og møter utvalgte elever som får spille musikken sin for han og mottar tips og råd. Jeg var dessverre ikke en av dem.

Godt å vite at han lever. Jonas Alaska og Mikael Paskalev har jo også gått på LIPA. Vi begynner faktisk å tro den skolen har noe for seg.

- Hehe, ja! Jeg er fan av begge to! Alaska har uttalt i Dagbladet at han ikke følte han fikk så mye ut av skolen og det tror jeg kan være veldig individuelt avhengig av hvilket nivå man er på når man kommer dit. Men jeg tror de fleste som har gått der er enige om at det er en opplevelse man ikke vil være foruten. Om man kan gå på skole for å lære å bli artist er jeg mer usikker på. Men det er godt å ha en musikkutdanning i ryggen uansett.
 

Du har i tillegg til denne skrytelisten av fantastiske navn jobbet med vår favorittfotograf Kaja Bruskeland. Er det et samarbeid dere kommer til å føre videre?

- Det håper jeg! Kaja har en unik forståelse for å formidle musikkens og artistens vesen gjennom sine bilder. Vi snakker samme språk på en måte. Vi ønsket å gå litt bort fra de klassiske syngedamestudioportrettene, så hun kom helt fra Oslo til Moss klokken fire om morgenen for å få med seg soloppgangen på et øde jorde på Jeløya da vi skulle ta bildene. Det er dedikasjon det står respekt av! Synes det står litt respekt av meg også som stilte i selskapskjole i 15 minusgrader.
 

R E S P E K T. Fornøyd? Hva skjer videre med Dyveke i 2013?!

- Nå blir det jobbing med albumet og forhåpentligvis en del spilling! Slippfesten går av stabelen 16. mars på Tivolikjelleren i Moss, ta gjerne turen! Det er ikke så langt med tog fra Oslo, æresord. Ikke lukter det vondt der lenger heller.

Everton eller Liverpool?

- Liverpool så klart!
 

Hvem av Liverpools "spice-boys" var forresten din favoritt? Ericks var Jason McAteer, mens jeg digga alle.

- Jeg sier jeg er Liverpool supporter, men ikke nok til å sette meg inn i hva de som spiller faktisk heter er jeg redd. Er Gerrard fortsatt på laget? Isåfall må det kanskje bli han?

 

Dag Løchstøer Hauge , 28.februar 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!