Sřk

Intervju: Thea & The Wild

Tidenes beste Thea svarer oss i hektiske tider.

Jeg oppdaget Thea & The Wild først da min venn, Ole, fortalte at han skulle begynne å spille trommer i bandet hennes, etter en rekke tilfeldige møter viste deg seg at Thea som jeg hadde møtt et par ganger VAR THEA I THEA & THE WILD! Herregud hvem hadde trodd det? Uansett, bandet består av et knippe superflinke musikere som nå kaver seg kjapt opp til Oslos harde musikkoverflate. Etter alle disse merkelige tilfeldighetene kunne jeg jo ikke gjøre annet enn å ta med en liten prat om musikk, fremtid, crushes, sms og by:Larm.
 

Har du det bra?

- Jeg har ingen sykdommer så vidt jeg vet og selv om jeg konstant er blakk finner jeg alltid noe å spise og drikke. Jeg har også en håndfull gode venner og en haug fine bekjente og får kanskje minst tre ganske ålreite sms´er hver dag. Så alt det er fint. Jeg er også glad for at jeg snart kan få fremført denne musikken!
 

Hva gjør deg glad om dagen?

- Øvinger, spillejobber og alle fine tilbakemeldinger. Og en god ost jeg har i kjøleskapet.

Du har satt sammen litt av et band her må jeg si. Alle svært dyktige musikere på hvert sitt felt. Hvordan fant du bandet ditt?
 

- Jeg tenkte på hvem jeg syntes var flinke. Og så spurte jeg dem. Og så sa de ja!
 

Hva er fellesnevneren?
 

- Flotte folk som kan sine instrumenter, som spiller på en intuitiv måte og skjønner hvor jeg vil. 

Da jeg var på prøvespilling av settet til by:Larm så det ut som dere koste dere veldig med å spille sammen. Har prosessen vært fryd og gammen?

- Jeg var litt stressa i begynnelsen. Da jeg kom med på by:larm hadde jeg jo ikke et band. Så da var det noen måneder hvor jeg måtte tenke en del og så vente på svar fra gjengen om de ville være med. Men etter at de sa ja og vi begynte å øve har det vært fryd og gammen ja. Folka har funnet tonen og vi har det gøy både før, etter og under øving. Det er også rom for dårlige vitser og lange historier med digresjoner og som slutter uten punchline. -Flax for meg!

Hva er din favorittsang av dine egne sanger?

- Oj! Det var et nytt spørsmål. Det forandrer seg egentlig hele tiden. Men akkurat nå om dagen er det den nyeste, "Ropes".


Kan du fortelle litt om hva den sangen handler om? Er det en morsom historie bak den?

 

- Haha! Nei. Det er som regel lite morsomt i sangene mine. Det blir som oftest jævlig tragiske greier ettersom jeg skriver mest når jeg har det vanskelig eller er sinna eller lei meg. Akkurat denne sangen handler om å sitte fast.
 

Du er jo ganske "wild" på scenen.. Er du like vill ellers eller?
 

- Jeg har mine ville sider. Men samtidig er det blanda inn en del samvittighet og en god dose bekymringer. Noen ganger forundres jeg litt over denne splitta dama her. Det siste året har vært litt sært.
 

Hva er det villeste du har gjort da?
 

- Hehe. Mamma leser alle intervjuene mine.

Haha. Ok, Litt mer om deg.. Største crush nå?
 

- Serien "Girls".


Ganske enig med deg der.. Favorittfarge!
 

- Jeg veeeet at det kanskje ikke er en farge men det må bli svart likevel.


Favorittmat?
 

- Sushi. fordi jeg aldri har råd til det.
 

Siste SMS?
 

- Siste mottatt sms: "Sitter utafor døra´ri. Ikke la meg dø her værsåsnill." Siste sendt: "Could you pleeease bring me the laser sword, the gun and my green coat tomorrow??"

Men, nå er by:Larm rett rundt hjørnet. Gleder du deg?
 

- Veldig. Men samtidig er jeg redd for å skli på fortauet med mange tunge ting i hendene og brekke noe. Så det er todelt.

Hva håper du skjer med Thea and The Wild det neste året?
 

- Jeg håper jeg får sammen nok penger til å spille inn og gi ut plata, at vi blir booket til noen kule spillejobber og at noen begynner å grine eller kline til en av sangene mine.

Jeg har skikkelig troen på dere. Lykke til på by:Larm a!

Thea & The Wild spiller i WIMP-teltet 20.30 i kveld og i morgen (fredag) på John Dee klokka 22.00. Vi velger samtidig å sende en hilsen til moren til Thea: Hei, mammaen til Thea! Red. Anm.
 

Christiane Grelland , 14.februar 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!