Sřk

Intervju: While You Slept

Ikke sov pĂĄ While You Slept!

Det har vært en lang vei for Oslo-bandet While You Slept. Kranglete plateselskaper, skrantende finans, og mangel på skikkelig markedsføring har derimot gjort bandet sterkere i sin tro at de har noe å komme med i alternativ-rock-verden, og gir ut debutplata Push/Pull på eget plateselskap nå på onsdag 23. januar med release-fest på John Dee. I tillegg har de premiere på ny musikkvideo for singelen "Havoc" på tirsdag 22. januar på Parkteateret. Puh!

Furore tok seg en prat med vokalist/låtskriver/gitarist Jakob Jones, bassist Torgeir Beyer og gitarist Nicolai Grasaasen midt i denne travle tida.

Åssen går´e?

- Jo, vi er veldig fornøyde å å endelig få gitt ut skiva. Den har jo vært in the making nå lenge. Det er vel nesten halvannet år siden vi spilte inn låtene hos Harry Gym Studio, så det skal bli skikkelig deilig å endelig få gitt det ut! Det har jo allerede kommet en par skikkelig gode anmeldelser inn, så det er vi veldig fornøyde med.

Gratulerer! Hvorfor har det egentlig tatt så lang tid å få gitt ut plata?

- Nei, vi hadde litt trøbbel med plateselskapet vårt. Det er ingen uggen stemning nå altså, men vi besluttet heller å starte vårt eget plateselskap for å gi ut plata sjæl. Det ligger på en måte ikke noe penger i plateselskapene lenger. Det man egentlig
trenger hjelp med, er jo distribusjon og lignende. Nå har vi også signert promo-avtale med ON IT(som også jobber med Primavera-festivalen i Barcelona(jorn.amn.), og det er vi storfornøyde med!

Litt kritisk spørsmål her: Er det ikke bl.a distribusjon det plateselskaper er flinkest på? At de allerede har et kontaktnettverk på plass for å få ut plata?

- Joa, det er sant det. Men det vi har gjort nå er å lage vårt eget selskap, så hyrer vi heller inn folk som har spesialisert seg på denslags(distribusjon), som da gjør den jobben for oss. Sånn sett er den en gunstig løsning for oss. For da slipper vi alle
mellommenn, og alle valg ligger hos oss, og ikke nødvendigvis hos plateselskapet. Det som også er veldig deilig, er at vi sitter på alle rettigheter til musikken vår selv, og det er veldig viktig for oss.

Dere pleide å være en fast del av musikk-Oslo med regelmessige spillinger rundt omkring i byen, men nå har dere ikke spilt på en stund. Hvorfor det?

- Nei, vi tok vel på en måte et bevisst valg om å ikke overeksponere oss, og ikke minst musikken vår. Det var vel bare for at folk ikke skulle bli lei. Hehe.

Dere er jo i bandet en gjeng gamle ungdomskompiser som gikk sammen på musikklinja på videregående. Er dere bare en gjeng forbanna flinkiser eller?

- Haha, nei. Nei, jeg tror ikke det. Men jeg tror at det faktumet at vi har kjent hverandre en god stund, og henger mye sammen på fritiden, kanskje har en god effekt på samspillet i bandet. Man hører det nesten på musikken om de som spiller sammen med hverandre er gode venner eller ikke. Man har kanskje iallefall mer tålmodighet med kompisene sine, og det er veldig ålreit. Vi er iallefall veldig gode venner enn så lenge. Haha. Alle veit jo at det er rass å reise med folk man ikke liker.

Hvor er dere hypp på å reise da?

- Nei, altså drømmen er jo å spille på Roskilde. Så hvis noen leser dette, og er hypp på å booke oss dit, så kommer vi gladelig! Vi er vel forsåvidt der uansett, tenker jeg.

Furore ønsker gutta alt godt, og satser på at vi ser dem på Roskilde i sommer! De har iallefall release-fest på John Dee på onsdag 23. januar, og du bør innfinne deg. Dét skal hvertfall vi.

Foto: (C) Tor Øyvind Sjøvik

 

HAVOC from André Chocron // Frokost Film on Vimeo.

Knut Killmer , 22.januar 2013

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!