Sřk

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2012

Etter tre ĂĄrs stillhet kliner vi til igjen.

Trenger du en pause fra feiringen av den joviale snekkeren fra Nazaret kanskje? Du gleder deg sikkert til pakken fra tante Aud og onkel Tor nå tenker jeg? Er far eller mor fulle på akevitt allerede? Her kommer vår gave til deg. Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2012, mine damer og herrer. Vel bekomme.

24. Egil Hegerberg, Bare Egil Band pluss en drøss andre band vi ikke alltid husker navnet på

Bare Egil er en sånn raring som man ikke helt skjønner hvorfor man liker, man bare gjør det. Våre tanker er at det er sjelden man ser en mann med massivt skjegg uten å lure på om han har dagens frokostrester godt fordelt i rota. Og det er beundringsverdig. I tillegg har han har snille øyne, er smart, morsom og digg på en måte som ikke kan forklares! Egil Hegerberg er uten tvil et levende bevis på at det går an å være en av de kjekkeste mannfolka i musikk-Norge uten å være født på 80- og 90-tallet!

23. Mikhael Paskalev

Denne mannen trenger ingen introduksjon når det kommer til utseende. Fyren er også ganske så hyggelig, men i denne kåringen kan personlighet ta seg en bolle. Mikhael har noe dyrisk over seg som gjør at småjentene (og de som egentlig er for gamle for sånt) faller som fluer. Hadde han fått en krone for hver gang han har latt seg avbilde med en smilende jente i armkroken med en vennlig tommel opp, kunne han fått oppkalt en fløy etter seg på Rikshospitalet. Kanskje like greit å være tidlig ute ettersom vi kan frykte Backstreet Boys-mani første gang denne karen fyller Spektrum!

22. Vidar Landa, Kvelertak

Kan minne om Patrick Swayze som strandboms med en litt tøffere livsstil enn bankran for å si det sånn. Tvers igjennom bra mann på alle mulige måter.

21. Bloksberg

Plass nr 21 byr på to for prisen av en! Disse gutta er som vodka og redbull, de passer best sammen! Misforstå oss rett, de er fine hver for seg, men en slik pakkedeal får man nesten aldri! God jul sier vi!

20. Shaun Curtis, CCTV

Bajas. Provokatør. Festløve. Sjarmerende drittsekk. Kjært barn har mange navn, men Shaun Curtis har sikkert flere.

19. Tommy Akerholdt, Turbonegro og Silver

Tommy var en kjekkas alllerede i ung alder, men som en god vin blir han bare bedre med årene.

18. Uno Møller, Team Me

Du må ha vært døv og blind hvis du ikke har fått med deg Team Me i løpet av årene som har gått. Er du blind så synes vi synd på deg for det betyr at du har gått glipp av denne lekringen som bruker å stå på høyre siden av scenen med en gitar, noe pling plong og en trommesak (ref, ingen ref). Uno Møller er en mystisk kar. Kanskje er det akkurat det som gjør at han appellerer så mye. Mystikk er hot! Facebook bildene er beviset på at han smelter mange nasjonale samt internasjonale hjerter både på og av scenen.

17. Jonas V

 Bergen, ass! Det har kommet mange heite karer derfra den siste tiden og Jonas V er intet unntak. En badboy som rapper på bergens. Nuff said!

16. Even Rolland Pettersen, Death By Unga Bunga

Ser ut som britiske postpunkere ønsker de så ut. Vi har møtt faren hans og veit hvor de gode genene kommer fra. Blir spennende å følge med på denne karen i årene som kommer.

15. Girson Dias, A-Laget

Girson har et vinnnende vesen, fantastiske øyne og en overkropp som kan ta pusten fra de fleste.

14. Brødrene Nikolaisen

Listas andre duo. Ikke i samme band lenger, men de er nå brødre. Kinnbein til å dø for, mystikk og en ektehet som etterlater misunnelse i rommene de går ut av.

13. Richard Myklebust, The Megaphonic Thrift og Young Dreams

Bergenser med bøttevis av kvaliteter. Grunnen til at han ikke kom høyere opp på lista var at vi ikke kunne finne et bedre bilde.

12. Sten Ove Toft, Altaar

Macho uten å prøve. Kurt Cobain/viking-looken er priceless.

11. Raymond T. Hauger, Beglomeg og Pirate Love

Han er glad i tøyse. Tøyse mye, og det er kanskje derfor folk ikke alltid ser hvor kjekk Raymond faktisk er.

10. Lars Vaular

Kvaliteten på utseende til de hvite kidsa innen norsk hiphop har aldri vært mye å skryte av. Ofte har det fortont som en salig blanding av soliplass, whitetrash og folk egentlig ment for et lubbent liv med World of Warcraft. Når bergenskjekkasen Vaular entret scenen var dette en befrielse for oss som bryr oss like meget om hvordan folk ser ut som musikken de lager. Befriende var det og med en hiphoper med klessmak. For la oss innse det, Fred Perry har alltid vært en god ide, FUBU har aldri vært en god ide. Det sies det er lett å miste formene når man får barn. Vaular har heldigvis unngått dette, til tross for å være småbarnsfar, og kler sine trange jeans like godt som før. Han har heller ikke blitt smittet av den lumske Krompen-basillen (som medfører plutselig helskjegg ved barnefødsel), takk gud og lov for det.

9. Jonas Thire, Silver og Wolves Like Us

Jonas Thire er den klassiske rocke-hunken med sine mange tatoveringer, velfriserte sorte hår og muskelløse trommeoverarmer. Og der trender kan komme og gå er dette en form for kjekkaser som aldri går av moten. En av de få mennene vi vet om som faktisk kler sort og rødt. Han er og en av de få kjekkasene vi vet om som egentlig er verdens største pusekatt. Nå har dessverre Thire fått seg dame (heldigvis for han),  forøvrig hadde han en egen fanside på Facebook, men gudene vet hvor det ble av den . Muligens på tide å opprette en ny?

8. Ådne Meisfjord, 120 Days (RIP) og Control Voltage Khomeini

Til tider androgyn på en deilig måte. Til tider arrogant på enda deiligere måte. My kind of guy.

7. Thomas Aslaksen, Pow Pow +++

Landets best kledde? En norsk David Bowie?

6. John Olav Nilsen, John Olav Nilsen & Gjengen

En ekte bad-ass med mykere sider. Landets barskeste tynne mann.

5. Jan Garbarek

Det finnes de som mister sine ”good looks” når de blir eldre. Se bare på Garbareks gamle samarbeidspartner Terje Rypdal som nå til dags er est ut til en svært pløsen gitarhelt. Uansett, Garbarek har på ingen måte blitt ødelagt av tidens tann, mannen blir jo bare kjekkere for hvert tiår som går. Det skulle sånn sett ikke overraske oss stort om Anja har slitt meget med Elektrakomplekser gjennom oppveksten. Jan Garbareks skjønnhet er av den typen som er hogd ut av norsk granitt. Dette, kombinert med det faktumet at mannen ”sure can blow” gjør ham til den selvskrevne representanten for den eldre garde på denne lista.

4. Tore Løchstøer Hauge, Hiawata! + Heyerdahl

Tore har noe uskyldig, men også samtidig noe jævla mørkt over seg. En av landets høyeste vokalister er også en av landets kjekkeste.

3. Bendik Giske

Bendik er klasssisk vakker. Mer er det egentlig ikke å si om den saken.

2. Nils Bech

Åh, Nils.

1. Morten Øby, The Lionheart Brothers og Pirate Love

Morten Øby. Musikk-Norges kjekkeste mann uten tvil. Et smil som kan smelte isbreer, en aura som smitter over på alle og en rufsete, men også ungdommelig look. Gratulerer til deg, Morten. Dette er fortjent.

Listen er utarbeidet av oss i Furore i Harare, Stine Osmo Lieng og Remi Semshaug Langseth. Vi vil med dette ønske alle en god jul og et enda bedre nytt år. Sees i 2013.

 

Erick Ellectrick , 24.desember 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!