Sřk

Intervju: Blood Command

Jeg tok en liten prat med herlige Silje Tombre fra Blood Command. Albumet Funeral Beach har gitt meg sĂĄ mange musikalske orgasmer at nĂĄ ville jeg finne ut litt mer om dem.

Først og fremst, gratulerer med et fantastisk album. Er det en digg følelse å ha lagd et så bra produkt?

- Tusen takk!! Det føles sykt bra, selvfølgelig er det en digg følelse! Her ligger det jo mange timer med arbeid bak verket, men også en del festing, hyling og skriking. Vi er stolt over alle våre utgivelser. Vår første fullengder Ghostclocks ble spilt inn i 4 sessions, og besto av låter fra forskjellige perioder med låtskriving. Denne gangen ønsket vi å lage en plate som var mer helhetlig, mer catchy, men samtidig beinhard på samme tid. Mestringsfølelsen er i storform om dagen!

Hva skriver du tekster om?

- Her er det en del sinne og irritasjon som er temat. Normer, forventninger og systemer kan gjøre meg skikkelig muggen. Hvordan det er forventet at man skal oppføre seg og fremstille seg selv utad for å bli "godtatt". Personer slipper heller ikke unna.

Du har flyttet til Oslo, men bandet er fortsatt i Bergen. Hvordan fungerer det?

- Helt ærlig, det er jo ikke optimalt. Men hva gjør man ikke for kjærligheten... Det skal sies at jeg brukte 5 måneder på å la meg overtale, og endte opp med å lure meg selv med å tenke noe sånt som " jeg har jo sikkert godt av å komme meg ut av den trygge bygden Bergen, og prøve ut en annen by." Motivasjonen min er i Bergen, og jeg flytter nok tilbake så snart muligheten byr seg. Enn så lenge kan jeg ikke annet enn å gjøre det beste ut av det, pendle mellom Bergen og Oslo.

Dere varmet opp for Gallows for litt siden og i desember varmer der opp for Refused. Stort?

- Det er selvfølgelig sykt kjekt å spille med Gallows. Skikkelig tøffe og rocka gutter liksom. Men det er helt forbanna sinsykt å varme opp for Refused som i motsettning til Gallows er et band vi virkelig er inspirert av og har hørt på lenge. Aldri i vår villeste fantasi trodde vi at det skulle være mulig å få en slik spot. Men Refused gjorde comeback og vi skal varme opp. Wow.

Dere spiller litt i utlandet også. Hvordan er det i forhold til Norge? Har dere fans der ute i den store verden? Planer om å ta over verden?

- Selvfølgelig er planen å ta over verden! Vi skal ikke bli beskyldt for å ikke ha høye mål, og vi skal faen meg nå dem også! "Utlandet" har så langt for vår del vært kontinentet Europa. Før noen knapt hadde hørt om oss i Norge, våget vi oss ut på en punkerute i Tyskland. Dette var jo et til dels klumsete prosjekt i sin tid. Vi sov der det var mulig, drakk oss hjelpeløse og så vel mer ut som et sirkus enn et band. Noen konserter var vi flere på scenen enn det var publikumere. Men med tiden har vi lært litt av våre "feil", og blitt noen hakk mer rutinerte. Etter at vi signerte med Avokado Booking har vi gjort større turnèer med band som f.eks Comeback Kid og Protest The Hero fra Canada.Da snakker vi store venues som har en kapasitet på alt fra 200 til 800. Uansett hvor få eller mange vi spiller for er målet alltid å gi 100%. Folk skal få det de har betalt for.
Vi har absolutt dedikerte fans i det store utland, noen har reist i flere timer for å se oss! Men det er først nå, etter at Funeral Beach ble gitt ut at vi virkelig ser en fanskare bygge seg opp. Den ene anmeldelsen topper den forige. KKKKK. Fortell meg hvilke andre norske band som har fått full pott i Kerrang. Ingen sa du?

Låta "High Five For Life" er A-listet på P3. Skaffer det dere nye fans?

- Det skaffer oss absolutt nye fans! Med fare for å virke sånn passe overlegen; hadde vært litt rart om 13 uker på A-listen ikke klarte å utrette noe. P3 som kanal er både og...den diskusjonen kan vi ta en annen gang.

Bergensbølgen...neida.Bergen vs Oslo.

- To ganske så forskjellige byer. Begge har sine fordeler og ulemper. Men, jeg er 100% vestlending og Bergen vinner alltid over Oslo i mine øyne. "Bergensbølgen" har vel vært både dønninger, bølger og tsunamier. Med tanke på at Bergen egentlig er en bygd, så har det kommet mye bra musikk ut av byen i mange år. Noen døgnfluer, men også mange tungt etablerte artister i en rekke sjangere. Enkelte har kanskje hermet litt vel mye etter Devo og tjent seg rike på joggedresser...

Er dere best live eller på plate?

- Det er et slag i trynet både på plate og live. Det er ikke noe enten eller, begge deler er fett og krever din oppmerksomhet.

Hvor mye går anmeldelser og sånne ting inn på dere?

-Vi har lest både positive og negative anmeldelser opp igjennom årene, men jeg blir gira uansett. Er anmeldelsen dårlig blir jeg fandenivolsk, og er den bra, da øker forventningspresset og man må yte sitt aller beste.

Band vs bar?

- Å jobbe i bar er som regel veldig fleksibelt. Om jeg skal tjene penger til livets opphold, trenger jeg en fleksibel arbeidsgiver som kan gi meg fri når jeg må ut og spille, og gi meg jobb når jeg er hjemme. Også er jeg veldig glad i både cocktails og øl da!

Sykeste som har skjedd på veien...

- Off. Å reise rundt med dette bandet er til tider som å være med i en tegneserie. ALT kan skje. Uten å nevne navn, men noen har trashet et helt hotellrom og måtte stoppes i det sengen var på vei ut vinduet. Riktignok etter å ha styrtet en halvflaske jägermaister. Samme person fikk oss kastet ut av strippeklubb i Tsjekkia. Hvorfor, har vi alle sverget på å holde for oss selv. Undertegnede nøyer seg med å drikke seg så full at hun ikke finner passet før hun skal fly til England og spille konsert på en bransjefestival. Reiser hjem igjen fra flyplassen fordi nødpassbutikken var stengt, finner passet, skaffer ny flybillett. Ankommer venue, og vi skal spille sist. Men når bandet før oss går av scenen tar de mes seg all backline vi skulle låne, baren stenger og alle forlater byggningen.

Verdens beste julelåt er?

"Du grønne glitrende". Oldschool.

Petter Milde , 27.november 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!