Sk

Intervju: Broen

En gjeng gamle musikktravere finner sammen på nytt under navnet Broen. Naturligvis må vi ta en titt på dette nye og ukjente.

Hei. Hvordan går det med dere for tiden?

- Det går bra, vi har nettopp spilt våre to første ordentlige konserter, på Blæst i Trondheim og på Mir i Oslo som oppvarming for Snøskred. Nå holder vi på å leite etter et studio å spille inn singelen «National Anthem» i, en sang som handler om norges tvetydige forhold til fred (sjekk rapporter fra Fredslaget.no). Samtidig øver vi inn flere nye låter i vårt ferske øvingsrom ved Blå.

Egentlig har internettet og informasjonstilgangen det har gitt oss gjort spørsmål slik som det som kommer her irrelevante, men siden dere er nokså kryptiske på webben får dere lov å svare på det likevel: bakgrunnen for Broen. Historien. Fortell?
 

- Det var en gang Hans og Lars Ove var på skitur. «Vi har lyst til å lage jenteband» tenkte de, og fikk med seg de tre musketerer Anja, Heida og Marianna. Det var ikke tilfeldig at det ble oss fem, når vi er på øvingsrommet er det som om Jakks bønnestengel gror i hver idé, og vi fyker sammen til værs som greske titaner. Vi ligner litt på de i Friends, og lydtekniker Christoffer er Joey.

Broen har så langt, så vidt jeg veit, bare spilt et par konserter, planlagt å gi ut noen låter og ellers holdt seg litt i bakgrunnen. Hvordan står det til med flere konserter og utgivelser?
 

- Vi spilte vår første konsert på Verkstedhallen i Trondheim den 16. mai i forbindelse med plateslippet til Dog & Sky og Your Headlights Are On. Siden da har vi laget låter og øvd som bare det, på tvers av landegrensene. Vi har planer om å spille mye i framtida, neste konsert er på Brukbar i Trondheim den 14. desember. Da skal vi også dra i studio hos Greener Productions.

Kjernen i bandet kommer fra det herlige, oppløste Your Headlights Are On. Hva hendte i den leiren der? Og er Broen å betrakte som en slags fortsettelse eller noe helt nytt? Midt i mellom?
 

- Vi la ned Your Headlights Are On for å begynne på noe nytt, og det ble Broen. Bandet har ingenting med den dansk-svenske TV-serien å gjøre. Marianna kom som lyn fra klar himmel, ei multikulturell trønder-hoe som vi hadde kjent lenge. For tida bor hun i London og studerer lyddesign. Vi holder kontakten gjennom Skype, Viber og Twitter, og møtes face to face så ofte som overhodet mulig.

Jeg tenkte først å intervjue Skadedyr. Så ble det Broen. Og idet dette skrives, ser jeg at noe heter Skrap også. Og jeg har sikkert ikke fått med meg alle heller. Mange navn går likevel igjen i alle prosjektene. Hva er egentlig forskjellig fra Skadedyr, Skrap, Broen og hva mer dere har på lur?
 

- Mer på lur: Therese Aune, Snøskred, Moskus, Òsk, Stina Stjern, Mummu, The Buddy Heartshock. Skadedyr er et stort band, et tolvmannsorkester der vi skriver musikken og blander både improvisert og komponert stoff. Skrap er bare Heida og Anja på tuba og synth.  Vi er veldig opptatte av å lage musikk som er basert i gode idéer, slik at hver sang får sin egen mening og sitt eget uttrykk. Vi prøver hele tiden gjøre det vi driver med interessant for oss selv, og da forhåpentligvis også for andre.
Vi liker å ha fingrene våre i mange fat, men kanskje Broen er det bandet som har muligheten til å nå ut til flest folk.

Your Headlights Are On var Trondheimsbasert, mens Broen virker til å ikke ha noen form for hovedstad. Hvilke konsekvenser har dette fått for Broens uttrykk og arbeidsmetode kontra YHAO?
 

- Vi jobber veldig intensivt når vi møtes, og kontinuerlig med idéer og nye låter hver for oss. Vi skriver det meste av tekstene sammen om tema vi brenner for. Det er viktig for oss å jobbe kollektivt, at det ikke er en klar leder i bandet. Det er ekstremt flat struktur, et demokratisk band hvor alle har vetorett.

Vi begynte med historien. Eventuelt måtte vi jo komme til framtiden. Med medlemmer i forskjellige byer og flere forskjellige prosjekter på bok, hvordan har dere tenkt å gripe an morgendagen? Hva er planene, om noen, for Broen?

- Planene for det neste året er å spille så mange konserter som mulig, gi ut singel og video, og spille inn EP. Vi skal spille i London og prøver å skaffe oss flere kontakter der. Vi vil lage mer musikk, og fortsette å sette fokus på tema som vi synes er viktige. Siden sist har vi lagt ut noen flere ting på internettet:


National Anthem: http://www.youtube.com/watch?v=toMUDIPWiSw
She will never shiver: http://www.youtube.com/watch?v=zeqw7O5lHFg
twitter.com/broenband
http://www.facebook.com/broenband
Vår første låt, Just like Coco ligger også på Soundcloud: http://soundcloud.com/broenmusic

 

Erik Johan Egenes , 11.november 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!