Sřk

Reisedagbok: Death By Unga Bunga

Yo. Lenge siden vi har hatt en reisedagbok her gitt. Christiane stakk pĂĄ tur med Death By Unga Bunga.

Jeg og min kjæreste, Even spaserer mot øvingslokalet til Death By Unga Bunga som holder til rett ved Megazone i Oslo. Han med bassen sin og jeg med min bag. Vi skal til Bergen. For dem er det en vanlig helg med spilling, men jeg er slettes ikke vandt til den slags. Jeg er med likevel og skriver reisedagbok.

1. Vi skulle møtes ved øvingslokalet 09.45. Ingen er der til tiden... Bilen vi skulle kjøre var derimot en gledelig overraskelse! En blodharry, brun van med masse plass, sofa bak, trukket i myk beige cordfløyel, med dvd-spiller en heftig subwoofer og en hula-hula danser på dashbordet som prikken over i´en. Preben (orgel) forteller ivrig om dagen før og refererer til Taio Cruz sin "dynamite". Jadda, de fikk festa i går, tenkte jeg da jeg fikk høre hva de lyttet til kvelden før. Glad jeg ikke ble med ut.. Neida. Joda.. Det tenket jeg hvertfall da jeg fikk høre at Stian (gitar) hadde kastet opp i Birkelunden på vei ned for å møte oss, mens han ventet på trikken. Han hadde hvertfall vært ute dagen før! "Kan ikke fatte hvorfor jeg er dårlig for jeg spiste jo bare god mat og drikke, og spyet mitt så ut som rødvin med cottage cheese. Det spiste jeg jo ikke!". Vel vel, vi satt oss i allefall i bilen og kjørte i retning Bergen og Kvarteret.

2. 
Det må bare sies at denne gjengen er en veldig morsom gjeng. De vokste opp sammen i Moss og har spilt i band i mange år. De er dyktige musikere med forbanna bra/dårlig humor.
Vi har kommet oss til Valdres. Valdres som like gjerne kunne vært et eget fylke etter min mening. Til nå har det ikke skjedd særlig mye. Vi har hørt på musikk, skravlet og kjedet oss. Preben som kjører roper bakover i bilen "over fartsgrensen? CHECK!". Av en eller annen grunn begynner Stian å snakke om oppkast igjen, "hadde publikum da jeg spydde også. Helt jævlig sånn på mårran når man føler seg som en million dållars". Stian var ute alene i går. "Er fint å være ute alene da, jeg går bare bort til noen fremmede og later som jeg liker de og snakker med de", sier han bekymringsløst.
Forran begynner Ole (trommer) å hisse seg opp over at Preben vil høre på den og den sangen. "Slutt å mase om sanger, Preben. HOLD KJEFT!!", skriker Ole. "Ja, det kan jeg godt", sier Preben kjempeglad.
 

3. 
Ole hadde visst gledet seg til å høre på Radioresepsjonen hele dagen. Klokken var to på ettermiddagen på en lørdag så det var aldri noen garanti for at det skulle gå på radio da. Det viste seg at det stemte, for på P3 var det Topp 20.. Ole KLIKKA da han hørte det! "TOPP 20???!!! DET VAR JO IKKE DET DE SKULLE KRINGKASTE!!!!!!!!"
Senere... Humøret til Ole er tilbake og stiger bare enda mer da han ser en foss. Ja, jeg vet mange ting om Ole og en av de tingene er at han eeeeelsker fosser. Det er jo rett og slett farlig at han kjører bil når det er et område på ca fem timer med himla mange fosser i fjellet.  Ole: FOSSEFALL!!
 Preben: Er litt sånn Brokeback Mountain her.
 Ole: Ja, det er dritfint!
 Jeg: Husker dere den filmen.. "Den Utrolige Reisen"? Med de to hundene og katten. Den ene hunden heter Chance tror jeg. Det er litt sånn landskap her. 
Preben: Ja, jeg digga den filmen!
Jeg: Men det måtte være den som var dubba på norsk da. 
Preben: Men de dyra er jo dubba uansett da..
 Even: Fint tankekors, Preben..
Det var mange morsomme samtaler verdt å få med seg på den turen, men jeg skriver på ingen måte raskt nok til å få med meg alt.
 

4. 
Fjellene er høyere og høyere, trærne har fått sterkere og sterkere høstfarger, det er masse fossefall overalt, det er snø på fjelltoppene og solen skinner. Det er kanskje en av de vakreste høstdagene jeg har sett. Og da mener jeg av den typen ekstremt postkort-fint, Kvikk Lunsj-reklame, Visit Norway-annonse, osv.. Jeg innser hvor langt oppe på fjellet vi er da vi må bråbremse fordi det er sauer midt i veien. Ole henger ut av vinduet og forteller sauene med sin mest koselige stemme at han skal spise de til middag. Mmm. Så kjører vi videre.
Vi måtte ta en uventet omvei siden den "vanlige" veien var stengt. Det vil si, vi måtte helt sykt langt opp på fjellet! Da vi nådde toppen så vi et gammelt hus. Det hadde noen knuste vinduer og var helt forlatt. Dette huset ville vi ØDELEGGE! Vi sendte Stian ut for å kaste stein og knuse litt vinduer (når jeg skriver dette så skjønner jeg at vi der like gjerne kunne vært 15 år). Stian løper tilbake til bilen som allerede er i farta. Stoked!


 

5. 
Vi er endelig fremme i Bergen. Death By Unga Bunga har hatt lydsjekk, vi har vært på hotellet, dusjet og spist middag på Cafe Spesial. Backstage på Kvarteret er de i gang med spy-historiene igjen. Even forteller om en gang han kastet opp i en rett stråle og lo SAMTIDIG. Digg.. De illustrerende lydene til alle spy-historiene jaget ut et av de andre bandene fra backstagen. Flaks! Mer plass til oss.
 

6. 
Mossingene spiller en bra konsert. Det var masse folk der og folk danset. Den mest ivrige danseren av de alle tror jeg var lydmannen. Han virket forøvrig litt drita også, men det gikk heldigvis ikke utover lyden.
Av den horden med unge jenter som sto plantet forran scenen var det en jente som utmerket seg veldig da hun på fremste rad gestikulerte "MEG MEG MEG! KOM HIT! VELG MEG!" mot Even.
Etter konserten spurte den samme jenta alle i bandet om hvor Even var. Hun spurte meg også, noe som er litt morsomt siden det er kjæresten min. Men jeg bare smilte og ristet på hodet. Senere dukket Even opp og da sto hun fremdeles og ventet. Preben tok ansvar og introduserte henne endelig til hennes store rocke-crush. Det var noe sjarmerende og ekstremt uskyldig over hele den fan-greia. Lættis var det i allefall!
 

7. 
Vi bestemte oss for ikke å avslutte kvelden der. Vi ville feste! Jeg, Even, Preben og noen venner av meg dro på Legal. Og for et hyggelig sted det var! Jeg tenkte øyeblikkelig at det var Bergens svar på Robinet. Vi fant fort ut at de slutter å tappe øl litt tidligere i Bergen enn i Oslo, til vår store skuffelse. Så vi rundet av kvelden ikke lenge etter det.
 

8. 
Jeg startet dagen derpå med å gå meg fullstendig vill i Bergen. Og mens jeg følte jeg gikk lengre og lengre i feil retning så begynte det selvsagt å regne. Dohh det er Bergen.. Jeg fant frem til slutt og vi kom oss i bilen. Så bar det hjem. Even forteller at da han gikk inn på eventet på Facebook for gårdsdagens konsert hadde han sett et morsomt navn av de som var der; Christiane Evensen. Og.. og.. Det var hun fan-jenta fra kvelden før!! Herregud er det mulig?? Man kan ikke hete det samme som både meg OG kjæresten min. Sjuke greier.
Stemningen i bilen på vei hjem var noe slappere enn den andre veien. Vi sov litt, stoppet og spiste pølse, jeg og Even klina litt i baksetet, vi hørte på musikk og så på film; The Dictator. Sebastian (vokal) var derimot i toppform! Han hadde kost seg gløgg i hjæl i Bergen.
Sebastian: I går koste vi oss vettu. Jeg og Marie hadde en flaske med både rød og hvit vin. 
Preben: En såkalt vin-vin situasjon..
Stian: Funny fyr du, Preben! 
Preben: Takk!
 Stian: Det var ikke et kompliment..


 

9. 
Vi fant tidlig ut at når vi stoppet ved det forlatte huset igjen så skulle vi ødelegge det enda mer. Vi ble enige om at jeg skulle brenne det opp og de andre skulle kaste stein. Da vi kom til huset stoppet vi. Jeg, Sebastian og Preben løp ut, fant noen steiner med anstendig størrelse og kastet mot samme vindu. Elendig! Vinduet knuste ikke. Men barnslige som vi er skratta og lo vi, mens vi kjørte videre mot Oslo.
 

10. 
Valdres er stort. Altfor stort. Igjen, det burde vært et eget fylke fordi det er så stort. Til slutt var vi ute av Valdres og da var det ikke langt igjen til Oslo. Vi drepte litt tid ved å høre på alle sangene som ligner på "Donna" for så og avslutte med "Donna". Tid drept og der var Oslo. Den hora jeg er så innmari glad i.

Og her er en aldri så liten spilleliste: DBUB kjører til Bergen

 

Christiane Grelland , 3.oktober 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!