Sk

Øya 2012 Dag 3 og 4

Økologiske pølser er en ting. Store mengder vann må også til, men ikke svøm i det vannet i Middeladerparken.

Som sagt blir det vanskeligere og vanskeligere å komme seg ned til festivalen i det den starter på morgenen. Der var jeg før var en mester minner tempoet nå heller om en voksen. Æsj. Vel, ikke helt voksen. Her er hva som skjedde på Øyas to siste dager.

FREDAG

CLOUD NOTHINGS på Vika

Bandet som besøkte Revovler allerede 16. Mai fortsetter å imponere. Denne gangen beviste de også at de behersker solen så vel som en større scene. Setlisten var noenlunde den samme og det var heller ikke mye som ble sagt fra bandet under den ca. 40 minutter lange konserten. Det gjør ingen verdens ting for dette var en fantastisk konsert som også fremstår som en av de beste under Øya 2012.

REFUSED på Sjøsiden

Vi har i flere måneder hørt gjeteord om gjenforeningen til Refused. Alle superlativer og hyllester viste seg å være sanne. Låtene satt som trange dongeribukser og Dennis Lyxzén var faenmeg overalt. Dette er et band som har fått såpass mange mennesker til ås tarte band og det var godt å se at ingen ble skuffet i det hele tatt. Heldigvis ble konserten like bra som vi hadde håpet.

CHROMATICS på Vika

Chromatics har gitt ut det som kanskje er årets beste skive. En skive som går under huden på deg. Det er derfor litt synd at hele settingen føles litt uangesjert, både fra band og publikum. Nå kan man ikke si at konserten var dårlig og vi var allerede bortskjemte med tanke på hvilken høy kvalitet over konsertene vi hadde sett denne torsdagen. Får håpe de kommer tilbake til en klubb snarest. Det er vel der de passer best.

THE CONGOS + LEE "SCRATCH" PERRY + MAX ROMEO på Sjøsiden

Fest!!! Rett og slett en stor fest som spredde så mye glede at det nesten bikka over. Ikke var gjengen på scene lystne på å gå av heller. Overraskende hvor bra bra dette var

BLACK KEYS på Enga

Black Keys har fått seg en god del flere fans enn sist jeg så dem, og godt er jo det. De byr på herlig rock av beste kaliber og konserten gjorde meg til tyder litt yr selv om den varierte litt i kvalitet. Tror jeg observerte ti stykk Fish n´ Chips som ble kasta i været av glede. Godt det er vaskedag på søndag for å si det sånn.

LØRDAG

Var dette den optimale norske sommerdagen? Mye tyder på det.

HEYERDAHL på Klubben

Ingen hadde hørt aærlig mer enn en eller to låter (eller ingen) fra Heyerdahl som består av medlemmer som har satt sitt preg på Oslos musikkscene de siste årene. Det kan være vanskelig både for band og publikum, men Heyerdahl viste seg å takle dette på en utmerket måte. Ikke bare ble jeg nyskjerrig, men jeg ble også dypt imponert over den fine gjengen. Det er tydelig at de sitter på mye gull og med tanke på hvor mye erfaring de har kan jo ikke dette bli annet enn fantastisk framover. Hadde egentlig bare lyst til å høre enda mer da konserten var over.

ÅRABROT på Vika

Årabrot i dagslys? Årabrot i solsteika? Det høres litt, øh, rart ut, men det viste seg å funke overraskende godt. Etter å ha sett Årabrot enormt mange ganger i kjellere og det som verre er var det overraskelsesmomentet solskinn som gjorde konserten til noe man husker. Årabrot låter alltid bra, det har de alltid gjort. Men det er rågøy å se en barnefamile prøve å kose seg i sola på Årabrot-konsert uansett hva du sier. Liker dem best innendørs seint på kvelden, både Årabrot og barnefamilien. Hah!

SBTRKT på Sjøsiden

Jeg har hatt mange drømmer om hvordan denne konserten kom til å være. Nå som den har vært er jeg neimen ikke helt sikker på hva jeg hadde forventet heller. Det låt godt og sommerstemningen var helt på topp, noe mer kan man kanskje ikke kreve heller? Det var koselig og samtidig litt jovialt.

DEATH BY UNGA BUNGA på Vika

Det blir alltid en jævla bra fest med denne fine gjengen. Litt svak lyd helt til å begynne med, men det var fort glemt da DBUB serverte oss godlåt etter godlåt på det som også ble min siste konsert under Øya 2012. DBUB starter alltid en fest og da settet er over sitter du overtaknemlig igjen. Det er meg et under egentlig at de ikke har spilt på festivalen før, men noe sier meg at vi ser dem kjapt igjen. DBUB viser viktigheten av å være et bra liveband. Skål!

Da gjenstår det bare å takke for oss. Tusen takk, alle sammen!

Foto: Joao Friezas

 

 

 

 

Erick Ellectrick , 12.august 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!