Sk

Øya 2012 Dag 1 og 2

Sensommerens vakreste eventyr er over oss igjen.

Det kan muligens virke som det eneste som har skjedd på Øya er 4 låter fra Frank Ocean, bass-krangling mellom Bjørk og Lars Vaular og uendelige spekulasjoner om hvor festivalen skal avholdes i 2014. Det har da virkelig skjedd mye mer enn dette og nå skal vi servere noen av høydepunktene fra de to første dagene.

ONSDAG

Etter at alderdommen begynner å sette seg merker man fort at KlubbDagen ikke utnyttes til det fulle lenger. Egentlig veldig synd, men det var uansett ekstremt slitsomt å karre seg ned til Middelalderparken rundt 15-00-tida onsdag formiddag.

MIRROR LAKES på Sjøsiden

Det er vel ikke å stikke under en stol at Mirror Lakes består av en gjeng med svært dyktige musikere. Likavæl begynte jeg å kjede meg halveis ut i settet. Dette er ikke bandets skyld ene og alene, daffere publikum skal du lete lenge etter på Øyafestivalen. Det var deilig sol og man kan forstå at det er diggere og sitte et stykke unna scenen og nippe til iskolde pilsners enn å stå i en klynge. Uansett hadde vel Mirror Lakes fortjent noe mer av den samme stemningen som f.eks. Sondre Lerche fikk tidligere på dagen.

YELAWOLF på Enga

Det er allerede svært delte meninger om denne konserten. Personlig synes jeg Yelawolf leverte så det holdt og det er sjukt imponerende å se en fyr (+ DJ selvsagt) aleine på en svær scene underholde et såpass stort publikum. Han har kanskje ikke dybden til Billy Bragg, men det var jo tøft. Spesielt at han rocka en Neseblod Records hettegenser også. Yelawolf har levert bedre live her til lands før, men ingen kan beskylde han for å ikke være en entertainer av rang med et svenetekke som de fleste rappere burde lære av.

LINDSTRØM OG TODD TERJE på Vika

Onsdagens desidert beste konsert. Den lille Vika-scenen var stappfull av glade mennesker og klubmusikken viste seg å fungere utmerket også i dagslys. Kult å se såpass mange forskjellige typer mennesker kose seg sammen til noe som ikke er en headliner eller Marit Larsen.

STONE ROSES på Enga

Vil si skuffende, men det lå litt i kortene spesielt hvis du har sett Ian Brown live før. Det litt stas å se bandet som har gitt ut en av tidenes beste skiver, men forventa du deg en type konsert som f.eks. Pulp leverte i fjor ble du ok enda mer skuffet enn meg. Jaja, koselig med allsang osv. Dro rett hjem etter konserten og var egentlig fornøyd nok med dagen fra før.

TORSDAG

BEGLOMEG på Vika

Jeg trodde faenmeg at jeg skulle få et hjerteinnfarkt. Ikke på grunn av den harde gårsdagen, men da Beglomeg gikk på scenen satte bassist og vokalist  Raymond T. Hauger i gang et primalskrik som skremte vannet av meg. Fy faen som jeg skvatt. Beglomeg er suveren musikk og samtidig et underholdende sirkus du ikke har sett maken til på en festivalscene i Middeladerparken før. En konsert med bandet inneholder omtrent alt du kan tenke deg. Dette var fjerde gangen jeg så bandet og de blir bare bedre for hver gang.

JOHN MAUS på Klubben

Min favoritt Maus skuffet heller ikke. John Maus kom på scenen og han ser egentlig ganske streit og normal ut. Men i den neste halvtimen stod ikke fyren stille et sekund. Musikken er fabelaktig også live og Maus er virkelig givende å se på. Konserten er av den type du enten digger eller ikke. Dette kunne man lett se når cirka halvparten av publikum dro på Frank Ocean istedet for å høre en nydelig versjon av "Believer" fra hans foreløpige siste album. Uansett var dette to tomler opp.

BILLY BRAGG på Vika

Hva skal man si? Dette er en av verdens beste menn. Rørende, morsomt, knallbra. Bragg står alene på scenen kun utstyrt med sin elektriske gitar og drar den ene perlen og den ene vitsen med  politisk og menneskelig tyngde etter hverandre. Og når det til slutt ender med hjertelig allsang forstår man at denne torsdagen omtrent var helt perfekt.

Dagen ble avsluttet med økologiske pølser, regnponchoer, Lars Vaular og en sjukt lang trikketur hjem. Kjøpte to hamburgere på McDonalds i Frognerveien. Orket en bit. Sees på Cloud Nothings om litt, folkens!

 

Erick Ellectrick , 10.august 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!