Sűk

Intervju: MĂ„keskrik

I morgen suser jeg en tur Þstover mot Kristiansand for Ä fÄ meg den obligatoriske, ukentlige sommerdosen med livemusikk. Som en slags forberedelse, slo jeg pÄ rÞret og tok en liten prat med Anne og Ville, to av hjernene bak den nye Kristiansandsfestivalen MÄkeskrik.

Heisann! Ikke lenge igjen nå. Hvordan går forberedelsene?

- Nå er vi i full gang med rigging i Bendiksbukta, og alt ser ut til å være i rute foreløpig. Sånn nogenlunde i alle fall! Vi er jo en gjeng som er relativt ferske på visse områder, så dukker jo opp noen utfordringer her og der, men alt har gått overraskende bra til å være såpass mange hoder. Hehe. Men vi har med en masse flinke folk og frivillige som er hjelper til! Så dette skal gå nok gå bra til slutt.

Blant det første som slo meg da jeg undersøkte festivalledelsen deres, er det faktum at alle sammen er kvinner. Festivalbransjen er riktignok ikke den mest kjønnsdelte vi har, men det er likevel (positivt) merkverdig. Er dette noe bevisst, eller har det kommet av seg selv?

- Det er vel først og fremst tilfeldig, det blir vel sånn at når man samler kompisene sine så var det i dette tilfelle en festivalsjef med en gjeng venninner som var utgangspunktet. Så har det ballet på seg. Må jo få med at det er en svær gjeng med både gutter/menn/kvinner/jenter og andre som har ulike mindre og større oppgaver også.

Har dere tidligere erfaring med konsert- og/eller festivalarrangering?

- De fleste av oss har vært innom arrangering i en eller annen form, vi er alle musikkinteresserte med ulik bakgrunn innen kulturformidling, booking, musikk, logistikk, bar osv. Så har vel samtlige også vært borti en god del festivaljobbing tidligere.

Dere satser nokså stort fra starten av, til en ny festival å være. Turboneger og Oslo Ess er så sannelig ikke småtasser lengre. Er dere enig i at dette er dristig? Stoler dere nok på line-upen deres til at sørlendinger strømmer en masse til Bendiksbukta siste helg i juli?

- Bare værgudene er med oss så går dette bra håper vi. Men ja, det er jo egentlig litt dristig ja. Måkeskrik ble plutselig en smule større enn planlagt – men med hjelp av gode kontakter og driftig dugnadsånd kan man få til mye likevel. En viss risiko er det jo. Vi håper bare vi overlever slik at det blir festival til neste år også, så går vi omtrent i 0,- er vi mer enn fornøyde. Skulle det bli et overskudd går pengene rett inn til neste festival. Vi er stiftet som en forening, så dette gjør vi fordi bare fordi vi hadde lyst og mulighet til det. Det skjer jo mye annet i Kristiansand i sommer, men synes denne festivalen likevel skiller seg litt ut – både med profil, størrelse og målgruppe, 16 – 35+ :)

Ved siden av de store navnene, har dere mange interessante undergrunnsband fra forskjellige deler av Norges land. Er det bevisst fra deres side å blande de større norske bandene med de mindre på denne måten? Ligger det noe mål bak?

- Det har vært bevisst å ha innslag av lokale artister også, samtidig som man må ha et variert program med litt mer kjente artister for å trekke publikum. Noe av morroa med festival er også å oppdage nye band. Vi synes programmet er en god sammensetning av kjente og ukjente artister, og det er jo også gøy å ha med forholdsvis ukjente band som vi har tro på.

Her forleden fant det jo sted en annen, noe større festival i Bendiksbukta - nemlig Odderøya Live. Har dere noen som helst kontakt med dem, og da mener jeg positiv såvel som negativ? Har det vært noen konflikter eller samarbeid i forhold til planlegging og gjennomføring?

- Vi har bare hatt god kontakt med folka bak Odderøya Live. Vi sikter jo oss inn mot litt forskjellige målgrupper, noe som gjør det lett å samarbeide. De er jo erfarne rever og vi er så heldige at de har tilbudt oss både råd og hjelp. Vi sitter også på noe av den samme arbeidskraften som har vært med å gjennomføre blant annet Odderøya Live, Hove, Øyafestivalen og Slottsfjellfestivalen. Så samarbeidsviljen er det ikke noe å si på.

16-års aldersgrense - hvorfor akkurat det?

- Det er fint å gi musikkinteressert ungdom muligheten til å gå på festival. Vi husker selv hvor kjipt det var å måtte stå utenfor gjerdene. Vi har fått sponset billetter til ungdom mellom 16-19 år gjennom kulturkortet Vest-Agder – det vil si at ungdom med kulturkort får festivalpass for 300 kr. Ingen dårlig deal!


Jeg takker for praten og gleder meg til å nyte litt råkkenråll på den norske rivieraen de kommende dagene. Mer info finner du her!

Erik Johan Egenes , 26.juli 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pÄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: SĂžstrene Braseth fra BodĂž med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefĂžlt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du hĂžre!