Sk

Øl & Musikk: Vestkyst

Husk alltid å skue hunden på hårene.

Det er det indre som teller, hører man jevnlig. Som oftest kommer dette fra mennesker som har et ganske døllt indre. Uansett er det helt feil. Ingen har blitt sammen med en jente de ikke likte utseendet på. Der starter ofte forelskelsen, så får heller det indre sørge for at kjærligheten opprettholder interessen. Utseende, etikett, cover. Skjønnhet har mange navn.

På dette punktet er det en selvskreven norsk aktør som må trekkes frem; Kinn Bryggeri. Hvilke fantastiske etiketter som pryder de enorme flaskene fra Florø. Den perfekte blandingen av DIY, skrudd humor og gjennomtenkt design gjør disse flaskene til den norske øl-scenens eget lille indieband. Muligens sterkt inspirert av Pavement. På siden av det etablerte, men med en uomtvistelig kvalitet som kan konkurrere med de største. Med fysiske covre som gjør forventningene til innholdet skyhøye. Både ølen og musikken innfrir lett. Bare en smak av Kinns magiske IPA Vestkyst får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Men gleden starter allerede i polhyllen, når den grønne, humlefargede inderen smiler mot deg. Så karakteristisk at bare synet av flasken får deg til å smake bitter grapefrukt lang tid i forveien. Og går du for en av de andre kvalitetsutgivelsene til Kinn, så er det varianter av det etterhvert velkjente sogneprestfjet som møter deg. Det er nesten så man skulle ønske det gikk an å kjøpe Kinn-øl i vinylformat. Magnumflasker? Store som propantanker, som kan brukes som et hvilket som helst annet møbel i stuen. Den smakfulle manns nips.

Jeg er ikke overraskende en stor tilhenger av både musikk og øl som en pakke der både innhold, utseende, mennesker og bakgrunnshistorie har betydning for min opplevelse av dem. Og førsteinntrykket, både det du selv får av produktet (og det andre får av deg med produktet i hånden) gir en ekstra dimensjon til opplevelsen. Overfladisk i ordets mest positive betydning.

Johan Rogge Loennecken , 1.februar 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!