Sk

Øl & Musikk: Butikkpils

Det er altfor lenge siden det var noe reinspikka tyn på furoresidene.

Misforstå meg rett, pils kan være en reddende engel. Og en god pils kan være en fantastisk deilig øl. Men det er likevel noe med den norske butikkølen. Alle sammen smaker i bunn og grunn likt. Og så er den så forbanna dominerende, altoppslukende og masseselgende, samtidig som det hele er så ufattelig ufortjent. Frontet av de store bryggeriene som en masseprodusert vare som skal passe for alle til enhver tid. Men har man utviklet en ørlite mer sofistikert gane, så kjeder man seg fullstendig i hjel. Og om du ikke skulle ha gjettet det ennå, så har dette en opplagt parallell til musikken. Og øverst på det masseproduserte kompromissets haug troner de nye gitarkameratene. Snekret sammen som en moderne variant av boybandet. Men2Boyz. 

Det som gjør dem alle fortjent til denne tynen, er feigheten. Den manglende viljen til å gi noe av seg selv, til å risikere noe, og den skuffende tendensen til å hvile den feite rompa si på noen tørre laurbær. Produser gjerne den milde, snille pilsen. Men løft kroppen, dytt ut brystet og erstatt de tørre laurbærene med store mengder frisk humle. 

Når det gjelder øl og musikk, pluss alle andre former for kunst og nytelse, så er det fritt fram for snobberi. Kritisér, hyll, sammenlign og nyt. Jo mer du lytter og jo mer du drikker, jo større blir horisonten. De fleste startet sin øldrikkerkarriere med vorspielvennlige sekspakninger med Tuborg. Forhåpentligvis har langt færre trådt inn i musikkens verden via Espen Lind og Alejandro Fuentes sine ihjelproduserte harmonier. Uansett er trøsten den samme: det kan bare bli bedre. You aint seen nothing yet.

Johan Rogge Loennecken , 9.mars 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!