Sk

Øl & Musikk: Brewdog

Form, form, form. Og akkurat nok innhold.

En passelig mengde usikkerhet er nødvendig for ethvert menneske. Enten det skulle gå på om du er pen nok, kul nok eller flink nok. Det fine med verden slik den fungerer i dag, er at det finnes en mengde måter å kompensere for en slik usikkerhet på. Det være seg klær, klestilbehør, interiør, biler eller stort sett alt annet som er ment å si noe om deg eller tillegge deg en egenskap. Musikk og musikere er kanskje den ypperste formen for slik selvhevdelse. Og mest egnet som slikt selvsikkerhetssubstitutt er Pete Doherty. Litt mer subtilt er en øl fra det skotske bryggeriet Brewdog.

Henslengt og øyensynlig totalt likegyldig, men utvilsomt med et ekstremt blikk for selvpromovering og merkevarebygging. Nettopp derfor er det kult å gå med Libertines-trøye, å sette på en Babyshambles-skive, eller å gå med tynne slips, en sliten hatt og trange bukser. På samme måte er det sjelden kult å gjøre alt dette dersom du følger opp med å jekke deg en Pokal pilsner kjøpt på nærmeste Bunnpris. Valg av alkoholholdig drikkevare er ett av de viktigste tegnene på om du vet hva du driver med. Dette har skottene i Brewdog tatt inn over seg. Riktignok kan attituden deres tidvis virke litt påtatt. Påskriften på flaskene er breiale, og de har noen bryggepåfunn som utvilsomt kun er ment for å skape oppmerksomhet. Ta for eksempel ølen "The End Of History", som skulle være tidenes mest alkoholsterke øl (55 %). Ølen smaker garantert dritt, men sånt gjør man når man er den tøffeste gutten i gata. Det viktigste er imidlertid at Brewdog også lager noe av den diggeste ølen du får her i landet. Og som om ikke det var nok, så har de valgt å lage en spesialversjon av sitt røde øl "5 A.M. Saint" med akkurat så lav alkoholprosent at du kan få kjøpt den i norske dagligvarebutikker (den deilige "Alpha Dog"). Sjukt jovial punker!

Og der står du. Noen ganger er man bare ute etter den gode smaken. Andre ganger gir man egentlig bare faen. Men en gang i blant er man nødt til mobilisere alt av kulhet. Om det så er for å imponere en dame, en bekjent, eller kun seg selv. Da lar du fingrene elegant gripe rundt en Punk IPA, en Trashy Blonde eller en -77 Lager. Hatten tippes forsiktig bak på hodet. Slipset er så tynt at nesten forsvinner mellom skjorteknappene, og enhver kommentar eller trussel kan enkelt imøtegås. Bare pass på at etiketten er vendt fremover.

 

Johan Rogge Loennecken , 20.januar 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!